Cabestany sap el que ha de fer el seu equip per a classificar-se

At Sant Just-Sant Joan At. Montcada, diumenge 18 hores. Només un pot passar a la segona edició de la Lliga Elit i, ara com ara, l’avantatge és visitant per la mínima (2-1)

Marc Cabestany compleix la seva segona etapa a l'equip baixllobregatí // FOTO: At. Sant Just
Marc Cabestany compleix la seva segona etapa a l’equip baixllobregatí // FOTO: At. Sant Just

Sant Just Desvern viurà aquest diumenge una gran final amb l’objectiu d’arribar a la Lliga Elit. Seria un pas històric, ja que la trajectòria d’aquest primer equip sempre ha passat per Primera i Segona Catalana.

El 2-1 sofert a l’anada de Montcada presenta un partit de tornada definitiu i molt complicat. No sols per aquesta renda favorable als de Dani Sánchez sinó perquè la qualitat del rival segur que complica moltíssim la classificació.

CABESTANY, MOLT TRANQUIL

“És una final. Jo percebo molta il·lusió i veig que aquesta gran família de l’At Sant Just vol preparar-ho tot molt bé”, declara Marc Cabestany a Futbolcatalunya. Saben que “vindrà molta gent de casa i també saben que això és futbol i pot passar de tot”.

Ara com ara, es tracta de “transmetre tranquil·litat. Ells perceben que en el partit d’anada no van treure el resultat en el camp que, pel que es va veure, mereixien”. Per aquesta raó, “saben que, si juguem a la nostra manera, podran guanyar o perdre, però serà amb el nostre estil. La veritat és que els veig molt bé i, si podem guanyar per dos gols de diferència, molt millor, seria una gran festa”.

L'equip de Cabestany vol viure una gran festa com va passar davant l'Argentona // FOTO: At. Sant Just
L’equip de Cabestany vol viure una gran festa com va passar davant l’Argentona // FOTO: At. Sant Just

MOLTA PACIÈNCIA

El partit es juga, com a mínim a 90 minuts, i això és el que “jo intentaré transmetre que el partit pot ser llarg i, que si no marquem en els primers deu minuts, no passa res. Ens val igual marcar en el 85 i anar a la pròrroga i cal mentalitzar als jugadors que hi ha diversos escenaris possibles. Ens hem d’aïllar del resultat i anar pel nostre partit”.

El guió del partit d’anada pot servir encara que “ells jugaven a casa seva i les dimensions del camp li afavorien, però jo els vaig dir als meus jugadors que estava molt satisfet del seu esforç”.

El tècnic vallesà reconeix elogis per a “un Sant Joan que té molt talent a dalt, saben el que es fan i es defensen molt bé”. No obstant això, el guió de l’At Sant Just “no ha de canviar molt, hem d’intentar ser dominadors a l’espera del que ells facin també. Segur que sortiran per totes”.

L’AFICIÓ TAMBÉ JUGA

Es tracta, segons l’entrenador local, de “sortir a fer el nostre joc, que la pilota sigui nostra i crear moltes possibilitats de gol”. Aquesta és la idea encara que també “som conscients que cal ficar-les, però, si aconseguim el primer, no ens hem de tornar bojos per a anar pel segon perquè el partit és molt llarg. Paciència perquè tot cal madurar-ho”-

Tant de bo es pugui repetir l’experiència del passat 26 de maig davant l’Argentona. “La veritat és que no estem acostumats a jugar amb tanta gent. Sabem que ho passarem malament perquè ells tenen molt talent, però la gent ens pot donar energia i ajudar-nos”.

El Sant Joan és “un equip compacte, amb molt d’ofici i molt talent, tenen jugadors ràpids i molta arribada com Albert o Omar, són duríssims”.

Pendents estarem tots del duel de Pitxitxis entre Jan González i Òscar Muñoz encara que “cap va marcar a l’anada. Són partits de detalls i els dos equips parem bé als golejadors”. A veure el que passa a la tornada.