Bosc de Tosca, compromís volcànic

El Bosc de Tosca, club de barri situat entre Olot (capital de La Garrotxa) i Les Preses, ha pujat per primera vegada a la primera catalana

El modest club de Les Preses està compromès amb el respecte, la humilitat i la honestedat // FOTO: CEF Bosc de Tosca
El modest club de Les Preses està compromès amb el respecte, la humilitat i la honestedat // FOTO: CEF Bosc de Tosca

ANDREU RUZ

@andruz2082

El Club Escola de Futbol Bosc de Tosca fou fundat al 1978. Com el seu nom indica l’objectiu era i es fer del club un lloc on els nens i nenes assolissin valors humans imprescindibles per la vida i el futbol. En resum: Respecte, Humilitat i Honestedat.

Hem pogut parlar amb el Roger Isern, l’encarregat de la gestió de club per parlar de com han viscut el poble gironí l’ascens de categoria.

BOSC DE TOSCA I EL SEU HISTÒRIC ASCENS

“L’ascens a primera catalana era un dels objectius que estaven marcats des de feia sis temporades. L’equip al 2017 va patir una derrota molt trágica als play off a Castellar del Vallès; pràcticament tenia guanyat l’ ascens ii va acabar perdent als instants finals”, ens diu Roger. I
afegeix: “Aquell moment suposà un punt d´inflexió a l`equip. El club es va renovar amb jugadors joves que pujaven de la cantera creant un projecte que ha estat premiat aquest any amb l´ascens que vam celebrar el 28 de maig”.

L’Isern, fent referencia a aquest projecte, ens parla de l ´assoliment de “una comunió que potser s’havia perdut en els darrers anys i que han fet créixer des dels més petits fins arribar al primer equip”. El dia de l’ascens les grades eran plenes de molts nens i nenes que juguen al Bosc de Tosca i que van poder gaudir de l’ alegria que suposa arribar al cim de la categoria catalana.

LES FIGURES DESTACADES

L’Isern ens recorda que aquesta fita és el resultat del treball en equip. Liderat per la banqueta amb en Miquel Salavedra i en Jordi Boix que han treballat excel.lentment i recolzat pels jugadors que s’han esforçat de valent suant la samarreta a cada partit. Fent una menció especial als aficionats que cada jornada amb la seva presència al camp ens recordaven que no estàvem sols. 

La modèstia no impedeix que el seu primer equip formi part de la Primera Catalana // FOTO: CEF Bosc de Tosca

La modèstia no impedeix que el seu primer equip formi part de la Primera Catalana // FOTO: CEF Bosc de Tosca

Preguntat pel més destacat de l’equip aquesta temporada, el Roger respon: “jo faria emfasi en el bloc consolidat del club, però individualment assenyalaria al porter Sergi, un dels millors porters de la temporada. Ha estat decisiu en moltes ocasions, tant a la fase regular com a la d’ascens, encadenant moltes porteries consecutives a cero que, a una categoria com la segona catalana, té molt de mèrit”.

ELS KILLERS

A la faceta golejador han tingut un rendiment més que notable jugadors com l’Alex Darnés amb 20 gols i el Pol Serra amb 11. Tots dos han estat dos pilars fonamentals per la consecució del primer ascens a la història d’aquest club. Com diu el Roger Isern : “sense els seus gols, l’equip no hagués estat capaç d’assolir l’ascens, són dos jugadors que han aparegut en moments molt importants. En el cas de l’Alex, en un tram de lliga on el club s’estava jugant quedar entre els tres primers, va encadenar grans partits amb hat tricks, fins i tot arribant a marcar un póker

Els dos davanters han confirmat la seva continuïtat tot i tenint ofertes d’altres equips, però han decidit fer costat al projecte del CEF Bosc de Tosca.

EL FUTUR DEL CEF BOSC DE TOSCA

Fent previsions respecte al debut de l’equip gironí a la primer catalana, es preveu la continuïtat del mateix bloc amb algunes incorporacions. Com, per exemple, la ja confirmada de l’exjugador del Sant Jaume, filial de la UEO, Joel Ferrés; “estem pendents sobretot de la base, hi ha juvenils a l’agenda que es troben al final de la seva etapa formativa”, confirma l’Isern.

El club seguirà en la mateixa línea que els ha dut a pujar de categoria. És a dir, confiar en els jugadors que estimen i treballen pel club ja que “La Garrotxa feia temps que no tenia un equip a primera catalana i això, de ben segur, ho agrairà el futbol garrotxi”.