Boira, el millor soci

Gerard Boira acaba de comunicar que penja les botes. Centenars de partits al futbol català i molts d’ells al costat de Santi Triguero, Qui millor que ell per acomiadar-se futbolísicament, amb aquesta carta al seu soci de gol

Santi Triguero i Gerard Boira, amb un altre mite com Marc Sellarés al mig // FOTO: Lluís Montaner @lapreviaFCV
Santi Triguero i Gerard Boira, amb un altre mite com Marc Sellarés al mig // FOTO: Lluís Montaner @lapreviaFCV

@SantiTriguero11

Ha estat una de les notícies dels darrers dies. Gerard Boira tanca una llarga trajectòria al món el futbol. Ho fa després de defensar la samarreta del FC Vilafranca, a Tercera Divisió, amb un ascens no consumat per la filiació amb el Lleida Esportiu.

Els membres de la Redacció de FutbolCatalunya buscàvem quina seria la millor manera d’homenatjar aquest futbolista. I vam prendre la decisió de cedir la ploma a una de les persones que millor el coneixia al terreny de joc i també fora d’ell, el gran Santi Triguero.

‘Triguerinho’ està aquests dies molt atrafagat en campus estiuencs, ensenyant el que sap als joves futbolistes. Malgrat això, ens ha dedicat una estona per expresar, amb les seves paraules, què ha significat per ell Gerard Boira.

BOIRA, SEGONS TRIGUERO

Que dir de l’amic Boira?

Doncs que ja era hora que es retirès!… Hahahaha! Ho dic mig en broma perquè ja fa anys havia dit una o dues vegades que es retirava i no ho va fer. I els amics sempre hem fet broma amb ell d’aquest tema!

Ara seriosament, es retira un gran i molt bon jugador, la Tercera Divisió li quedava petita. Per mi tenia qualitat per jugar més amunt sobradament.

Ell i jo tenim un vincle molt especial, ja que hem jugat 12 ó 13 temporades junts (Vilanova, Gavà, Vilafranca i selecció catalana amateur). Una amistat i complicitat de fa anys amb ell i la seva família que va més allà d’un camp de futbol!

I quan jugavem, només amb la mirada sabiem on la volia un i on l’esperava l’altre.

Els partits es guanyen, s’empaten i es perden… les estadístiques queden per sempre. Diuen que el futbol no té memòria… i jo sempre he matisat que són algunes persones del món del futbol que no tenen memòria!

El millor d’aquest esport?

Les amistats com la del Gerard Boira!

Enhorabona per la teva gran trajectòria! Té molt i molt de mèrit! Ha estat un plaer ser el jugador amb el que més temporades junts has jugat!

Abraçada de gol, amic (com tantes vegades hem fet rient i comentant la jugada). Segur que el Miquel (el teu pare) estarà orgullòs de la teva trajectòria, tant o més com jo ho estic jo d’haver jugat amb tu tants anys!

Sort i encerts en aquesta nova etapa, amic Boira!