Benvinguts al derbi juvenil de Sabadell

Sabadell i Mercantil s’enfronten aquest dissabte en el gran derbi juvenil de la ciutat, un luxe que es trobava a faltar

Una imatge que ha costat molt de temps tornar a veure. Sabadell-Mercantil a l'Olympia // FOTO: CE MErcantil
Una imatge que ha costat molt de temps tornar a veure. Sabadell-Mercantil a l’Olympia // FOTO: CE Mercantil

@ManuelSeguraM

El retorn del Mercantil a la Divisió d’honor possibilita un derbi clàssic enfront del seu major rival ciutadà com és el Sabadell. El sabor històric d’aquesta clàssica omplirà les Instal·lacions Olympia aquest pròxim dissabte (18.30 h.)

“Intentarem guanyar per 0-1; en la travessa cal posar un 2”. Així va acabar la nostra conversa amb el tècnic i director esportiu del Mercantil, Carlos López, perquè aquest dissabte (18.30, Olympia) hi ha derbi juvenil a Sabadell i tè molt a dir.

Sabor d’història, sabor a clàssic, sabor de derbi, ja que “la rivalitat mai es perdrà encara que sigui pel que fa a futbol base”.

IZAN ROSENA, CAPITÀ CE SABADELL JUVENIL

DERBI SABADELL-MERCANTIL

López, amb 15 anys en el club, destaca “la bona relació amb el Sabadell, amb diversos companys com Jaume o Alberto, una rivalitat molt ben entesa”. És la prèvia davant “un partit especial per als dos, per descomptat” que s’afrontarà amb esportivitat.

L’històric Mercantil sap que “som una referència de Catalunya encara que siguem humils” i aquesta setmana “es nota que hi ha ambient de derbi. Nosaltres tenim diversos xavals de la casa i són els que expliquen el que significa el derbi de la ciutat i tenim ganes”.

L’entrenador vallesà creu que el Sabadell té “millor equip mentre nosaltres tenim l’afegit de ser uns nouvinguts a la categoria. Després, en el camp, tot s’iguala”.

ESPORTIVITAT I RIVALITAT

El Mercantil torna a l’elit juvenil després de nou anys absent i amb el repte de mantenir-se. “El nostre objectiu és jugar i competir, és un repte i un regal. Volem quedar-nos encara que sigui molt complicat”, afegeix.

Carlos López, entrenador i director esportiu del CE MERCANTIL // FOTO: C.L.
Carlos López, entrenador i director esportiu del CE Mercantil // FOTO: C.L.

Encara que no vol destacar a cap futbolista, en particular, sí que ens crida l’atenció sobre “Miguel Expósito i Fran Borrego -cap ha volgut anar-se’n d’aquí-, Oriol Martín, Uriel o Arnau Camaño”.

El bo és que la història comença a canviar. “S’enduen molts nens, som una ‘fàbrica’ de treure futbolistes encara que cada vegada se’n volen anar menys. Venen Damm, Girona, Barça i Espanyol i ja està perquè enguany tenim a diversos futbolistes que tampoc han volgut marxar”.