Benvinguts a una Tercera que és Cinquena

Aquest diumenge dóna inici el nou curs per a la nova 3a RFEF, és a dir, benvinguts a una Tercera que és Cinquena del futbol espanyol. Molts favorits i il·lustres en els 17 equips

L'Hospi torna a la Tercera i desitja que sigui per molt poc temps // FOTO: Àlex Gallardo
L’Hospi torna a la Tercera i desitja que sigui per molt poc temps // FOTO: Àlex Gallardo

@ManuelSeguraM

Benvinguts a una Tercera (3a RFEF) que és la Cinquena categoria del futbol espanyol. Comença un nou curs amb neteja de cara, amb ascens directe per al campió, play off d’ascens -sense plaça garantida-, i almenys dos descensos en 34 jornades; no ha començat la 21-22 i ja se sap que per a la 22-23 només hi hauran 16.

22 llicències (6 per a sub 23) i 45.000 euros de subvenció per a uns equips que miren cap amunt encara que saben que tot s’ha complicat molt més amb la reestructuració de la Espanyola.

TERCERA: ‘NETEJA’ MASSIVA A GRANOLLERS

Un repàs al MERCAT d’aquesta 3a RFEF ofereix curiositats per a tots els gustos, però la ‘neteja’ de moltes plantilles és impressionant. El Granollers ha tallat radicalment i renova al 100%, és a dir, signa 23 nous futbolistes per a una revolució amb resultats inimaginables i amb molt de risc.

Als vallesans li segueixen Sant Andreu (atenció al canterà Sergi Vives), Vilassar ( a destacar Galeano i Pime) i L’Hospitalet (Verdú, Cano, els Cristian….) amb 17 i amb 16, Figueres (Joel Arimany se surt aquesta pretemporada).

Neteja absoluta en el conjunt vallesà de cara a la temporada 2021-2022 // FOTO: Terrassa FC

Neteja absoluta en el conjunt vallesà de cara a la temporada 2021-2022 // FOTO: Terrassa FC

Amb 14 incorporacions apareixen Olot (Bigas, Arranz i Enric Vallès) i Sants (més treball per a Tito Lossio), amb 13 apareixen el nouvingut Ascó ( amb el ‘polonès’ Gerard Badía), el Girona B de Vizuete (sempre a considerar) i un altre filial (La Pobla).

12 fitxatges assumeixen Guineueta (obre la Lliga amb la FE Grama) i un Vilafranca que es va quedar en els despatxos la temporada passada. Això no ho oblida Ivan Moreno. Carlos Cano i David Acedo un curs sense Gerard Boira, un dels tres (Héctor Simón i Sergio García) que han penjat les botes.

Un menys (11) han fet FE Grama (el veterà andalús Fran Hernández és un luxe) i Sant Cristóbal (Poves i David Toro, entre altres).

El Peralada d'Héctor Simón vol lluitar per les places d'ascens // FOTO. Costa Brava

El Peralada d’Héctor Simón vol lluitar per les places d’ascens // FOTO. Costa Brava

MENYS DE 10 ALTES

La barrera dels 10 nous jugadors la marca Castelldefels (gols amb Josep Ramon Sardà) perquè després estan, amb 8, Manresa (afegeixin a Putxi, Javi López i Marc Martínez), a la vegada que Peralada (amb Pol Gómez i Marc Medina, procedents del Figueres).

En definitiva: els equips de Ferran Costa i Héctor Simón (benvingut!) són els que s’han mogut menys.

FAVORITS I 6 TÈCNICS NOUS

Hem citat al crack Simón com un dels nous entrenadors i tant de bo li vagi tan bé com futbolista; el mateix que desitgem a Javi Pérez, Cristian García, Albert Carbó, Adolfo Baines i David Pirri, i a la resta, per descomptat Bon senyal, per tant, perquè segueixen 11 dels 17 tècnics.

David 'Pirri' Almazán, entrenador, i Manuel Camino, president, ja caminen junts pel Narcis Sala // FOTO: UE Sant Andreu
David ‘Pirri’ Almazán, entrenador, i Manuel Camino, president, ja caminen junts pel Narcis Sala // FOTO: UE Sant Andreu

Pel que fa als favorits, la realitat (última classificació) parla d’Olot i L’Hospitalet, els dos descendits de la vella Segona B, al costat dels últims finalistes Vilafranca, Girona B, Vilassar i Sant Andreu.

Ascensos i descensos estan en l’aire. De moment se sap que puja a Segona RFEF segur un equip, mentre que els classificats entre la segona i cinquena plaça jugaran un play-off a partit únic en una seu a determinar. El guanyador s’haurà d’enfrontar al d’una altra Territorial per assolir l’ascens.

Per sota, tenint en compte que a la temporada 2022-2023 el grup ha de ser de 16 equips i que pugen tres des de Primera Catalana, es parla de només dos descensos. Això està condicionat a que l’equip que surti del play-off abans esmentat pugi i també a que no hi hagi descensos de catalans des de Segona RFEF. Per tant, podria haver descensos no compensats a les darreres places de la categoria. En resum: Benvinguts a una Tercera que és Cinquena.