Benvinguts a la Gran Nit de l’arbitratge català

La FCF ha lliurat aquest divendres els guardons als 245 àrbitres i assistents que han aconseguit l’ascens de categoria, tant en futbol com en futbol sala

Àrbitres, FCF, Nit
Gran nit de l’arbitratge 2019/FOTO: FCF

L’Auditori de l’Hotel NH Collection Barcelona Tower de L’Hospitalet de Llobregat ha acollit aquesta tarda la 8a Nit de l’Arbitratge Català. Es tracta d’una gala de reconeixement i homenatge als àrbitres i àrbitres assistents de futbol i futbol sala catalans que el curs passat van aconseguir l’ascens de categoria.

El director del Comitè Tècnic d’Àrbitres de l’FCF i vicepresident del CTA de l’RFEF, Xavier Moreno, ha donat la benvinguda als assistents i ha assegurat que “els àrbitres cada cop esteu més preparats a nivell tècnic i físic. Tanmateix, el més important és que sigueu  bones persones i tingueu la capacitat per adaptar-vos a les diferents situacions que es produeixen durant un partit”. En aquest sentit, Moreno ha assenyalat que “la nostra imatge i comportament ha de ser sempre impecable. Heu de tenir il·lusió i ganes de superar-vos dia rere dia per ser millors”.Seguidament, el cap del Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala de l’LCFS, Marcelino Blázquez, ha subratllat que ”quan veiem algú amb talent, siguin àrbitres o jugadors, no ens passa desapercebuda aquella màgia especial en el seu llenguatge corporal, la tècnica, els moviments… El talent ens fa ser millors i únics”. I ha afegit que “encara que no tinguis talent, si t’entregues amb passió, amb la millor actitud, amb entusiasme i t’esforces de manera generosa, tots s’identificaran amb tu perquè entenem que lluitar i sacrificar-se està a l’abast de tothom”.

Per la seva banda, el subdirector general d’activitats esportives i infraestructures del Consell Català de l’Esport, Oriol Marcé, ha explicat que “la funció de l’àrbitre és fonamental per diverses raons, com ara impartir justícia, fomentar el joc net i que es puguin jugar cada cap de setmana milers de partits al nostre territori. El futbol català té actualment una gran salut i el seu futur encara és més esperançador. S’ha guanyat a pols el reconeixement a nivell nacional i internacional, apostant per la formació i la gent jove. Sou una referència i des de la Secretaria General de l’Esport us encoratgem a continuar treballat com fins ara”.

Per acabar amb els parlaments, el president de l’FCF, Joan Soteras, ha asseverat que “l’arbitratge català es troba en un dels millors moments de la seva història. Hem superat la barrera dels 2.600 àrbitres en actiu, augmentant en més de 120 el nombre total de col·legiats respecte a la temporada passada. Els àrbitres catalans sou una referència per a tot el col·lectiu”.

En referència a les novetats de cara el futur, Soteras ha apuntat que “aviat tindreu a la vostra disposició la nova App arbitral, una eina que facilitarà l’intercanvi d’informació entre la Federació i el Comitè amb cadascun de vosaltres. Formarem els delegats d’equip perquè incorporin ells mateixos les alineacions a l’acta on-line, i serem els primers en implementar l’acta on-time, amb l’actualització dels gols al moment perquè tothom pugui seguir en directe els partits de futbol i futbol sala”. Pel que fa a la campanya TOTS SOM UN EQUIP, ha manifestat que “som i serem molt estrictes en castigar la violència, especialment cap a la figura de l’àrbitre. Serem inflexibles, i ara més que mai ens tindreu al vostre costat”.

Jaume Teixidó,,CTA
Emotiu homenatge a Jaume Teixidó, ex responsable del CTA a Barcelona/foto: fcf

Després dels parlaments ha arribat el moment de fer l’entrega dels 245 trofeus. Amb aquests guardons, ambdós Comitès Tècnics d’Àrbitres de l’FCF volen distingir la dedicació i la tasca diària que realitzen, i els animen a seguir treballant en aquesta línia per seguir fent créixer el futbol i futbol sala català amb el seu esforç, dedicació i perseverança.

A banda d’aquests premis, durant la Nit de l’Arbitratge 2019 també s’han entregat diversos premis especials. En primer lloc, el Comitè Tècnic d’Àrbitres de Futbol Sala, per primera vegada, ha premiat 9 col·legiats que porten 25 anys o més dirigint a les pistes dels pavellons d’arreu de Catalunya. A continuació, i per finalitzar l’acte, s’ha fet un emotiu homenatge a Jaume Teixidó, ex responsable del CTA a Barcelona, i amb més de 50 anys d’afiliació.

Un cop ha rebut la seva distinció, Jaume Teixidó ha afirmat que “dono les gràcies al CTA i a la Federació per aquest homenatge. Els àrbitres mai ens retirem, malgrat que ja no estem en actiu. Gràcies per fer-me l’home més feliç durant aquests més de 50 anys. Si teniu constància i treballeu intensament, arribareu lluny”.

A la 8a Nit de l’Arbitratge ha estat present el president de l’FCF, Joan Soteras; els vicepresidents Josep LlaóJoan Josep Isern i Josep Vives; el director de la Lliga Catalana de Futbol Sala, José Miguel Calle; els directius Manel DuranPaquita LinaresJuan NúñezEsteve OlivellaJaume PlazaPep Graus, Rafael Pinedo Rossend Abella; entre altres.