Benvinguts a la festa del Mercantil-Sabadell

Diumenge, 12 hores, Poliesportiu Arrahona-Merinals, derbi amb categoria . Un derbi amb sabor a futbol i sabor a història amb dos veïns que desitgen guanyar. Els arlequinats surten amb avantatge en la classificació

El derbi Mercantil-Sabadell ja es juga a Ràdio Sabadell / FOTO: @RadioSabadell
El derbi Mercantil-Sabadell ja es juga a Ràdio Sabadell / FOTO: @RadioSabadell

David contra Goliat, el modest contra el totpoderós, el derbi històric entre Mercantil i Sabadell juvenil es viurà aquest diumenge vinent (12 hores) en el Poliesportiu Arrahona-Merinals. És un autèntic luxe per a la Lliga Nacional Juvenil i per al futbol, en general. Els locals necessiten el triomf per prendre aire mentre que els visitants també han de sumar els tres punts per seguir mantenint les seves possibilitats d’ascens.

Els números valen molt poc

El Mercantil està a la 12a posició de la classificació, suma 16 punts –els mateixos que Gené, Cambrils Unió i Badalona-, compta amb 5 victòries (4 a casa seva), 1 empat (a domicili) i 8 derrotes (3 a casa i 5 fora). Ha anotat 25 gols (13 a Arrahona i 12 fora) per 31 en contra (10 a casa seva i 21 fora). Tom RipollJoaquin Cardona són els seus màxims artillers amb 6 gols cadascun.

Per la seva banda, el CE Sabadell està en la 6a posició (a dues del Jàbac i Terrassa), posició d’ascens, suma 24 punts amb 7 triomfs (4 fora de la Ciutat Olympia i 3 a casa), 3 empats (1 fora i 2 a casa) i 4 derrotes (2 a casa i 2 fora). És el segon equip més golejador del grup (32), amb un menys que el líder Damm B, i igualat amb el FC Barcelona; d’aquests 32, la meitat els ha aconseguit fora de casa i compta amb un trio de golejadors estel·lar (Sergio Montero, Pau Mañé i Antonio García de Dios, amb 8 gols cadascun).

Sabadell, favorit acceptat

Aquest dijous ja han començat a ‘jugar’ el derbi a través de Ràdio Sabadell amb ‘arbitratge’ del company Sergi Garcés. Amb la presència del tècnic visitant, Ignasi Senabre, en els estudis i la participació telefònica de l’entrenador local, Pablo Becerril, tots dos protagonistes van mostrar una bona harmonia i predisposició davant un derbi atractiu. “És un partit més, no és una setmana diferent, sí que ho és per a la ciutat, però jo no sóc d’aquí i la seva preparació no és diferent d’un altre partit”, va dir Becerril sabedor que tot el que envolta a un xoc veïnal sempre és diferent de tot.

Per la seva banda, Ignasi, admet que el seu primer derbi “converteix el dia en una cosa diferent” i es guareix en salut, ja que “el millor Mercantil ens pot igualar. Els jugadors estan nerviosos i tenen ganes que arribi el partit”.

Les coincidències es van multiplicar a través de la trobada radiofònica, doncs “el favorit és el Sabadell, són un equipàs” (Pablo), cosa que no va discutir el rival, doncs “la classificació està aquí” (Ignasi). Per a Becerril “un 1-0” ja bastaria mentre que per Senabre “un 1-2” seria perfecte. Trobada amable i positiva a Ràdio Sabadell que tant de bo tingui la seva continuïtat en el terreny de joc.