Benvingut ‘míster Galán’ al futbol català!

El precandidat a la presidència de la Federació Espanyola de Futbol, Miguel Ángel Galán, ha presentat aquest dijous, a Barcelona, un programa electoral replet de promeses per al futbol espanyol

@ManuelSeguraM
Miguel Galán, candidat a la presidència de la RFEF/ FOTO: F.C.
Miguel Galán, candidat a la presidència de la RFEF/ FOTO: F.C.

Durant 1 hora i 20 minuts, amb torn obert de preguntes, que es van limitar a cinc entre els 40 assistents (presidents, representants, organitzadors i mitjans de comunicació), va presentar les seves credencials a la presidència de la Federació Espanyola, Miguel Ángel Galán. El seu programa desborda solucions econòmiques per al futbol espanyol.

Amb la ferma promesa “notarial” d’una ‘pluja’ de diners per al futbol modest, Galán, president de CENAFE Escoles (Centre Nacional de Formació d’Entrenadors), va tirar mà del ‘power-point’ per resumir les seves innombrables i il·lusionants idees. El primer que va dir és que “el divendres 26 el CSD fallarà contra Villar i Padrón pel ‘cas Recre”. És a dir, president i vicepresident de l’Espanyola quedarien inhabilitats.

‘CANYA’ A VILLAR

“En el futbol espanyol hi ha hagut molta por i Villar ho ha utilitzat. La gent es creu que la RFEF és el Vaticà i jo lluitaré en totes les Comunitats, al costat dels meus directors d’escola, per canviar. Jo mateix, i Javier Tebas, president de la La Liga, hem impedit que prosperés el reglament electoral que volia Villar. Una primicia: aquest dilluns no es convocaran eleccions”, va deixar anar com a ‘aperitiu’

La concurrència del Saló de Graus de la Universitat Internacional de Catalunya, entre els quals es trobaven presidents de Llagostera, Cornellà i Palamós així com representants del Santfeliuenc i Masnou -disculpes per algun oblit- i, per descomptat, del futbol femení i del futbol sala, Galán va adonar un torrencial de propostes.

“El meu Pla de Xoc contempla 50.000 euros per als equips de 2ªB i 3a, entre 50 o 70.000 per als clubs de futbol femení, un mandat presidencial de 8 anys, un ‘fiscal esportiu’ per sancionar casos com ‘el de Turan i la bota a l’àrbitre’, una LFP femenina, una altra Lliga de filials i evitar els descensos administratius (cas Huracán)”, va afirmar en la seva presentació.

D’ON SURTEN ELS DINERS?

Molt més: “patrocini de la 2a B i 3ª, doncs jo mateix vaig voler patrocinar el grup IV amb 200.000 euros”, incrementar la nòmina arbitral “amb la presència d’un cinquè i un sisè col·legiat” en els partits i, com a gran innovació, la instauració del ‘Pocket money’ o, simplement, “diners de butxaca que el Govern permeti no justificar”.

La creació d’una ‘Setmana de les Estrelles‘ en el temps sense competició i la seva lluita personal pel futbol ‘no professional’ van completar una generosa exhibició verbal.

La gran solució per als ingressos passa per “patrocinar la samarreta dels aficionats de la Roja, no la de competició”, ja que no està permès, “dels 146 del pressupost de la RFEF –d’aquí poden sortir 15 o 25 milions d’euros” i, especialment, dels fons propis “on en el 2014 tenien uns 73 milions”

Al voltant de 50 assistents a la Universitat Internacional de Barcelona/ FOTO: F.C.
Al voltant de 50 assistents a la Universitat Internacional de Barcelona/ FOTO: F.C.

A L’ESPERA DE SUBIES I PÉREZ

Miguel Galán, que va aprofitar aquest passat dimecres per reunir-se amb “el president del Sabadell”, “amb el FC Barcelona “Albert Soler” i “amb el president del Masnou”, entre d’altres, segueix a l’espera que el president de la Federació Catalana, Andreu Subies, el rebi. “Em consta que deixarà llibertat a tothom perquè voti a qui vulgui”, va indicar en la seva primera referència al màxim dirigent de la FCF.

Sense oblidar que “molts clubs catalans estan contents amb Subies”, prefereix deixar a un costat l’afirmació del president a Futbolcatalunya el passat 10 de Febrer, “ja que crec que val la pena parlar”. Poc després no ocultaria que no compta amb el suport dels presidents de les Territorials, doncs “sempre es venen al poder. Aquest va ser l’error de Gerardo González en les passades eleccions”.

Per cert: pactarà amb Jorge Pérez?. Resposta: “Jo no em vendré a ningú. Pérez és còmplice i no representa el canvi. És el mateix ‘gos’ amb diferent collaret”, va deixar anar. Clar que després va especificar que “si hi ha sinergies i s’accepta el meu programa, ja veurem”.

Ja en el torn de preguntes i respostes, el president de CENAFE va ser contundent en el seu missatge als àrbitres professionals i als clubs de Segona B. “Han d’estar donats d’alta en la Seguretat Social, no sé com Hisenda no es fica en això”, va especificar mentre va donar la seva paraula en sentenciar que “vull eliminar la quota i l’aval dels clubs en Segona B i fins i tot les 6 fitxes professionals encara que tingui a la AFE en contra”