Bayona “La rebaixa ha de ser molt gran perque jo marxi del Palamós”

La frase que diu que l’últim en abandonar el vaixell és el capità li va com anell al dit a Joan Bayona. El porter i capità del Palamós, tota una institució al degà, admet que “hauria d’anar molt malament i ser molt gran la rebaixa en el sou perque jo marxi”

Paco Bayona, porter CF Palamós // FOTO: FUTBOLCATALUNYA.COM
Paco Bayona, porter CF Palamós // FOTO: FUTBOLCATALUNYA.COM

Bayona és conscient de la delicada situació económica del club però tot i la tisorada a les nòmines que farà la directiva “vull ser optimista i tant de bo que es quedin el màxim de jugadors “. El porter gironí, que compleix la tretzena temporada al club, lamenta les actuals circumstàncies perque “amb aquest projecte estàvem molt il·lusionats, la línia és molt bona i seria una pena que l’any que volem estar lluitant amb els de dalt ara tot es desmuntés“.

El tècnic del Palamós, Jordi Guerrero, debutant a la categoria, diu que “visc el meu debut a Tercera com una sorpresa molt desagradable perque tinc la il·lusió d’estar aquí i em trobo amb tot aquest sidral, molts amics i ex futbolistes em diuen que plegui i d’altres que aguanti”. Guerrero afronta la setmana preocupat: ”imagina’t que s’en van set jugadors! què fem? anirem amb juvenils?, llavors salvar la categoria seria molt difícil perque com es va veure a Vilafranca jugar bé no t’assegura la victòria a Tercera” .

L’entrenador arbucienc, pendent de saber si amb la rebaixa li sortirà a compte seguir al Palamós, és “a l’espera de saber amb qui comptaré i amb qui no i si la plantilla serà competitiva”, Guerrero diu que “passi el que passi jo sempre estaré agraït al Palamós perque és qui m’ha donat l’oportunitat d’estar a Tercera”.

El davanter Sergi Arimany, autor de dos gols a Vilafranca (4-3), diu que “som una pinya i volem seguir junts”. L’ex de La Jonquera viu així la situació: “els jugadors intentem aïllar-nos però no entrenem igual, a casa li donem voltes i tard o d’hora això surt i t’afecta al camp”, del possible adéu d’un gruix important de jugadors diu que “jo vull ser optimista perque estic molt a gust al Palamós però hi han jugadors que venim de fora i qualsevol petita variació en el sou ens afectarà molt”.

L’últim episodi que es recorda a Palamós de problemes de cobrament dels jugadors es remunta a fa deu temporades quan el degà competia a Segona B, (temporada 2003-04), Pere Luque era el president i l’ara ajudant de Guardiola al Bayern de Múnich, Domènech Torrent, l’entrenador, l’empresari guixolenc va tallar l’aixeta dels diners a mitja temporada i l’equip es va enfonsar per acabar perdent la categoria.

Ramon Ribas
ramonribascoll@hotmail.com