Bardalet (Figueres) posa les coses en el seu lloc

El president de la UE Figueres, Narcís Bardalet, buida qualsevol dubte entorn d’una conversa que va mantenir a la llotja de Banyoles amb la figura de Javier Salamero com a protagonista. Clar i català

El doctor Narcís Bardalet, president del Figueres, respon a totes les preguntes // FOTO: UEF
El doctor Narcís Bardalet, president del Figueres, respon a totes les preguntes // FOTO: UEF

@ManuelSeguraM

El partit entre Banyoles i Figueres va acabar com va començar encara que el succeït dins i fora del terreny de joc mereix ser destacat i el president del Figueres, Narcís Bardalet, posa les coses en el seu lloc.

A nivell esportiu ja se sap que els dos equips van sumar un punt després del 0-0 i que va haver-hi coincidència en la justícia del marcador. Extraesportivament, i més particularment a la llotja, va haver-hi queixa i lamentacions del delegat de la FCF de Girona, Jordi Bonet (no confondre amb Piolet) després de les últimes declaracions del tècnic de la UEF, Javier Salamero. Recorden?

Publicat a Mundo Deportivo


Aquestes dures frases d’un Salamero que mai s’amaga va fer que Bonet es dirigís al president figuerenc. El màxim dirigent de l’entitat va afirmar a Futbolcatalunya que “són manifestacions del Sr. Salamero, a nivell particular, i el Figueres vol estar al marge. No opino com a president, sinó personalment, quan alguna cosa està ‘sub iudice’ –sembla que hi ha una investigació en el jutjat amb alguns membres de la FCF-, ja arribarà el seu final”.

El que no va demanar el federatiu en qualsevol cas és que “el féssim fora. El que ens va dir és que estava enfadat, indignat i ofès per aquestes manifestacions fetes en aquest moment i vam deixar clar que eren a títol personal, no de la Unió”, va afegir.

Bardalet creu “en la llibertat de les persones i que cadascú faci el que vulgui encara que el meu consell personal és que, quan alguna cosa està ‘sub iudice’ ja hi ha un jutge que investiga”. És més, “si el Sr. Salamero vol realitzar declaracions a títol personal, no seré jo qui li digui el que ha de fer o dir, encara que jo no les faria. A en Javier també li he dit, per descomptat”.

BANYOLES-FIGUERES AMB RESULTAT JUST

Narcís Bardalet se’n va anar de Banyoles amb cert sabor agredolç. “Positiu no va ser perquè els dos anem necessitats de punts, però finalment es van repartir. Vam marxar amb sabor agredolç encara que va ser un resultat just”. La vessant positiva és que “portem cinc jornades sense perdre”.

El nou examen passarà per Narcís Sala i Riudarenes, ja que “seran dues jornades complexes. Aquesta fórmula de competició amb subgrups és més curta i els punts que volen difícilment es recuperen. Vam començar de manera pèssima, però ens hem anat posant al dia”.

FI DE COMPETICIONS

L’última decisió del Govern en el sentit de prolongar les mesures anti COVID-19 fins al 17 de gener decideix a Narcís Bardalet, metge de professió, a “ser partidari de suspendre totes les competicions de futbol en l’àmbit territorial; no es pot començar una Lliga condensada a partir de febrer o març, sense garanties… no trobo malament aquesta petició d’altres companys presidents d’altres categories”.

La situació “a escala mundial” és molt complexa i “estic convençut que les autoritats fan tot el possible. Què més desitjaria jo que tenir una solució!. Tots els clubs ho estem patint. Els nostres nens no poden jugar i és un drama”.

PROGRAMA TRANSPARENT

Bardalet recorda que “ja portem tres anys en el club i amb una línia molt traçada“. Tothom recorda que “a la meva campanya, que vaig guanyar amb un 76%, vaig prometre futbol femení i rigor econòmic. Vam agafar el club amb deutes i ja les hem liquidat després d’un any nefast i sense ingressos”.

I que prenguin nota més enllà del Figueres, ja que “la UEF ha donat tota mena de facilitats al soci (fa quatre anys que no s’han tocat) i el futbol base continua entrenant (no jugant). Aquí hi ha sensibilitats molt variades davant les quals cal ser sempre respectuosos”.