Balaguer i Santboià, pateixen però resisteixen

Jornada protagonitzada per un vent que ha complicat molt el joc en la majoria de camps. Pel que fa als equips, Balaguer i Santboià continuen en zona d’ascens després de patir molt en els seus encontres i per sota, el Rubí sembla que poc a poc va perdent pistonada

CAROLA UGRINOVIC @CarolaUgri
Partit Vilaseca-Santboià/ FOTO: FC SANTBOIÀ

IGUALTAT: Aquesta seria la paraula que millor defineix el grup 2 de Primera Catalana aquesta temporada. Els favorits s’han de deixar la pell en cada partit si volen treure els tres punts i lluitar fins a l’últim minut.

Això és precisament el que ha passat aquesta jornada amb els dos primers classificats. Balaguer i Santboià teníen, a priori, encontres assequibles, no obstant, els hi costat suor i llàgrimes poder fer-se amb el triomf.

El líder Balaguer va viatjar fins a Rubí amb l’impugnació de la Rapitenca al cap i amb l’intenció d’aconseguir tres punts que el permetessin seguir al capdavant de la classificació. Els de Jordi Cortés, tot i el 0-3 final, van patir fins al final per guanyar a uns rubinencs que van meréixer una mica més. Matx bonic però sense ocasions per cap dels dos que es va trencar amb l’expulsió per doble groga del local Guti al minut 50. Els visitants van aprofitar aquesta superioritat per avançar-se al marcador mitjanant Adrià al minut 76. En els útlims 5 minuts, Asier Eizaguirre de penal i Mikel, van sentenciar l’encontre.

Si les coses no són fàcils pel líder, encara ho són menys pels demés conjunts. Sembla que per ara l’únic que li pot seguir el ritme és un Santboià, obligat a pujar a Tercera. Els de Piti van haver d’esperar fins al temps afegit per guanyar a un Vila Seca molt seriós i treballador. Una primera meitat dominada en gran part pels d’Edu Franco, va donar pas a uns segons 45 minuts més igualats. El premi del gol va caure del costat dels de Sant Boi quan Cervantes va marcar un autèntic golàs desde fora de l’àrea que significava el 0-1 final. Victòria vital pels del Baix Llobregat per seguir amb les seves aspiracions d’ascens.

EL REUS CAMBRILS, A LA SEVA ‘BOLA’

I, sense deixar el Camp de Tarragona. ens traslladem de Vila Seca fins a Cambrils on el filial roig-i-negre va rebre a un Vilanova que es va endur 3 gols del Municipal. Lora i Edgar per partida doble, van sentenciar el matx. Els vilanovins van acabar amb 10 després de l’expulsió de Bachana al minut 71. Nova victòria dels cambrilencs que continuen amb la seva dinàmica positiva, sense afluixar, que sembla que volen donar guerra fins al final i, perquè no, somiar amb el segon ascens consecutiu.

PERDENT PISTONADA

Una autèntica escalada la protagonitzada pel Reus que contrasta amb la devallada de dos conjunts que estan quallant una gran temporada. Parlem de San Cristóbal i EFAC, els quals en aquesta jornada no van poder gunayar en els seus respectius desplaçaments. Els egarencs van viatjar  fins a San Carles de la Ràpita on no van poder passar de l’empat a 0.

Per la seva banda, Lleida Esportiu i EFAC van protagonitzar un dels derbis lleidatans. Els espectadors que van apropar-se fins al Municipal del Gardeny van veure un encontre ple de targetes, fins a 8 grogues pels locals i una vermella directa pel visitant Roger Canadell al 89. Pel que fa a l’estrictament futbolístic, l’Almacelles va meréixer més però el gol de Martínez al 55 va acabar amb qualsevol esperança pels de David Jiménez.

UN ALPICAT HEROIC

Molt aprop d’allí, concretament a Alpicat, s’obria la jornada amb l’Alpicat-Vista Alegre. Un encontre que es va complicar des del principi pels locals amb el penal en contra i l’expulsió del seu porter Crisos al minut 6, encara que la tarda podia empitjorar i així ho va fer. El porter suplent Fornós es va lesionar i Cabré, porter del B,  va haver de posar-se sota els pals tota la segona part.

Els visitants van aprofitar la seva superioritat per posar-se per endavant. Sani de penal al 8 i Poche al 44 van fer pujar el 0-2 al marcador. Els alpicatins no van abaixar els braços i vans seguir lluitant. Lluita que es va veure recompensada amb els gols de Francés i Brezmes als minuts finals que van servir per salvar un punt in extremis.

CAIGUDA LLIURE

Un altre que no va tenir una tarda gaire afortunada va ser el Suburense, el qual va acabar perdent contra el Vista Alegre. Tot es va posar en contra pels sitgetans quan Omar al 35 en pròpia porta va convertir el primer dels visitants, mentre que Guille Torre va aconseguir el 0-2. Marce al 78 va reduïr diferències, posant emoció a la recta final, tanmateix, el resultat ja no es mouria. Per acabar amb la tarda negra dels de Josu, Laguna va ser expulsat al minut 88, al igual que Marc Riba qui va haver d’abandonar la banqueta. Derrota dolorosa que no permet als del garraf allunyar-se de la zona de descens.

Una mica més avall trobem al Morell, conjunt pràcticament amb peu i mig a Segona Catalana. Un Morell que encara no sap què és guanyar en l’actual temporada i que aquesta jornada va tornar a caure derrotat a Viladecans per 3-0. Eric Jiménez, Óscar i Xavi van ser els artífexs d’aquesta victòria merescuda pels del Baix Llobregat.