Badalona o Lleida Esportiu, un dels dos caurà a la Lliga Nacional Juvenil

Només queden dues jornades perquè acabi la Divisió d’Honor Juvenil. Amb l’Espanyol ja campió, la Damm pot cantar l’heroïcitat de la Copa el cap de setmana vinent però, per a baix, Badalona o Lleida Esportiu encara han d’esforçar-se una mica més per no baixar

Lleida Esportiu o Badalona, qüestió de 90 o 180 minuts/ FOTO: LLEIDA E.

És qüestió de 90 ó 180 minuts i això és el que els queda a Badalona o Lleida Esportiu per seguir vius la temporada vinent a la Divisió d’Honor Juvenil. Els ilerdencs ho tenen millor, ja que sumen 28 punts per 26 els escapolats, però, mentre hi ha vida, hi ha esperança. Els del Segrià van caure al minut 87 davant el Nàstic de Tarragona, a la Pobla de Mafumet, mentre que els de Javi Cuesta no podien amb el ja descendit Jàbac i Terrassa.

Mancant dues jornades, i amb el goal average igualat entre Lleida Esportiu i Badalona, això és el que els espera. Als de la Terra Ferma, amb dos punts d’avantatge, els queda viatjar el dissabte a Osca, ja descendit i esperar l’última jornada a la Damm. Si guanyen en terres aragoneses, pot sobrar-los l’últim xoc segons el marcador final entre Badalona i un San Francisco que no es juga res.

Arribar a l’última jornada sense la feina feta pot ser molt perillós, especialment si els cervesers han de jugar-se aquesta segona posició històrica per a la Copa del Rei. Els de Badalona acomiadaran curs enfront l’At. Balears. L’emoció està assegurada.

ALERTA A LLIGA NACIONAL

El fet que tres equips catalans baixin a Lliga Nacional provoca problemes a la segona categoria del futbol juvenil, ja que significa una plaça més de descens a Preferent. De les quatre habituals es passarà a cinc, ja que només dos clubs pugen a Divisió d’Honor i, pr tant, hi ha un descens no compensat.

El Centre d’Esports L’Hospitalet és en aquests moments l’equip afectat per aquesta ‘plaça sorpresa’ de descens. Per sota dels riberencs, Gavà, Manlleu, Vila Oímpica i Blanca Subur són els candidats a deixar la Lliga Nacional. Temporades enrera existia la possibilitat d’ampliar la categoria a un equip més durant una campanya, però aquesta circumstància es va donar als anys en què només hi havia 16 equips en competició.

A la temporada 2005-2006 va haver-hi cinc descensos al grup 3 de Divisió d’Honor per una reestructuració. Quatre d’ells van ser catalans (Fundació Martorell, Premià, Europa i Granollers). Des de llavors, al grup setè de Lliga Nacional hi ha 18 equips en comptes de 16. Pensar en una competició amb 36 jornades i 19 clubs és una possibilitat que evitaría un cinquè descens, però la paraula la tindran els organismes federatius.