Badalona i Prat, a vuitens de final de la Copa RFEF

Els dos representants catalans a la fase estatal de la Copa RFEF han complert el seu objectiu a casa. Badalona i Prat van eliminar Poblense i At. Balears, respectivament, i passen ronda

L'At. Balears va plantar cara al Sagnier però el Prat va aixecar el partit // FOTO: Guiemsports (CD AT. BALEARS)
L’At. Balears va plantar cara al Sagnier però el Prat va aixecar el partit // FOTO: Guiemsports (CD AT. BALEARS)

Tant escapulats com potablaves ja portaven encarrilades les eliminatòries des dels partits d’anada jugats ara fa dues setmanes a Son Malferit i Sa Pobla. Aquest dimecres, tots dos equips han tancat el 2016 en aquesta competició fent els deures, tot i que aixecant marcadors adversos.

A la Travessera de Montigalà, a l’hora del cafè (15.30 h.), el Badalona de Manolo González havia de defensar el 2-2 aconseguit al camp del Poblense. I al final ha estat el doble valor dels gols en camp contrari la clau de la seva classificació. Els escapulats han dominat a la primera part però han vist perillar la seva presència als vuitens de final quan Gili ha avançat els poblencs al minut 64, rematant una centrada de Nofre.

El porter veneçolà Luis Arellano es va lesionar a la primera part // FOTO: CF BADALONA

Des d’aquell moment, el Badalona ha apretat i no ha trobat el camí dels gols fins al minut 88, quan Musa Bandeh ha aprofitat un servei d’Adrià Parera des de la banda dreta. Minuts abans, l’àrbitre Albelda Bárcena havia anul·lat un gol al propi Musa per fora de joc. La pitjor notícia pels badalonins ha estat la lesió del porter Luis Arellano a la primera part, que ha fet que Morales el substituís.

Els següents a entrar en acció han estat Prat i At. Balears al Sagnier, amb el gol de Fran Piera a l’anada donant avantatge previ als de Pedro Dólera. Amb un emocionat record al fotoperiodista de futbol català Josep Ribas en un sentit minut de silenci, els pratencs han vist com els baleàrics donaven la volta a l’eliminatòria en arribar al quart d’hora de partit, amb dos gols d’Avi (7’) i de Marcel (15’). Un inici inesperat i que obligava a treballar de valent els locals.

No obstant això, la reacció del Prat va ser immediata i Padilla, al minut 23, va fer bona una centrada de Xavi Pluvins per retallar diferències. La calma va arribar al minut 29, quan l’avui capità Javi Lara va executar un córner i Aitor Lario va aconseguir batre Carl. Amb el 2-2 es va arribar al descans. A la represa, els de Dólera van sentenciar el partit en dos minuts letals,  amb una rematada d’Ernest Forgas a servei d’Ignacio Rosillo (63’) i una jugada personal amb la signatura de Padilla, que va fer doblet (65’).

Badalona i Prat seran a un sorteig de vuitens de final que es realitzarà aquest divendres, 16 de desembre, a les 13.00 h. i que, segons la normativa, encara tindrà en compte el criteri geogràfic tant com es pugui. A partir de quarts de final ja hi haurà sorteig pur. Els partits de vuitens es jugaran els dijous 12 i 19 de gener.

A falta de l’eliminatòria Linares-San Fernando, que es juga aquest dijous a les 20.45 h. (0-1 pel Linares a l’anada), els altres equips classificats per vuitens de final són Burgos, Real Unión, Alavés B, At. Saguntino, Badajoz, Yugo Socuéllamos, Teruel, Zamudio, Fuenlabrada, Ponferradina, Tenisca, Sporting B i Lorca Deportiva.