Passadís d’honor per a un Horta històric

Mancant una jornada per al final, Llagostera i L’Hospitalet es jugaran el campionat mentre un històric Horta i el Prat lluitaran per la 3a i 4a plaça. Per a baix: la ‘por’ durarà tot el mes de Maig 

Horta, Tercera
L’Horta va esclatar d’alegria en el Nou Sardenya/FOTO. Victor Llucià

Van guanyar Llagostera, L’Hospitalet i Horta i va caure (aquí sí que hi ha notícia) el Prat. És a dir, els tres favorits estan on deuen mentre el convidat inesperat (Horta) sap que el millor encara pot arribar perquè el viscut ara per ara és de campionat.

Amb horari unificat (12 hores), aquest proper diumenge se sabrà l’ordre final, tot el contrari que el capítol de descensos amb la FE Grama, Santboià, Ascó i Martinenc als qui caldrà incloure un o dos més, ja que Peralada mira el precipici i es manté la respiració a Sabadell. (Veure MARCADOR 37a JORNADA i CLASSIFICACIÓ)

Primer, l’Horta

Però primer, L’Horta. El que ha fet aquest equip en aquesta temporada regular és meravellós i exemplar. Aplaudiment per a la junta directiva que presideix Paco Carmona, un equip tècnic que dirigeix Nacho Castro i un grup de futbolistes a imitar. Trobar-se entre els triats amb només 7 KO dels 39 partits de Lliga, totes lluny del fortí del mític Feliu i Codina, deixen molt clar que mereixen un aplaudiment majúscul. I ara, a esperar una promoció amb la qual es pot somiar.

Aquest diumenge van tancar el curs en el Nou Sardenya i ho van fer amb triomf ajustat i amb golàs de Guillem encara que l’assistència de Castillo hauria d’entrar en temps de Telenotícies. Prenguin nota els professionals de la pilota perquè posar aquesta pilota a la disposició del company està a l’altura de grans genis.

Per cert, aquest Europa-Horta va ser l’últim partit oficial del col·legiat Pau García Fuster després de 17 temporades en actiu de les quals aquestes set últimes ho va fer en Tercera Divisió. Felicitats per a un gran àrbitre!

Els dubtes amb l’Hospi

Hores abans, l’Hospi va aparèixer a Sant Boi i va semblar una ànima en pena. Cert que l’important és guanyar i es va guanyar a un Santboià amb més ganes que possibilitats però qui havia de picar i fer impressió d’equip campió és un Hospi al qual li pesa la responsabilitat, la ‘por’ o el cansament. Atenció perquè acomiaden curs regular a la Feixa Llarga davant un Reus B Cambrils exemplar que bé pot amargar la matinal. Per cert, no jugarà el porter Adrià Aliaga per amonestacions.

Adéu a Pau García Fuster/FOTO: E.B.

Padilla, on ets?

Clar que pitjor li va al Prat de Dólera. Un punt de 9 deixa als del Sagnier en la promoció però amb les lesions de Padilla i Poves sembla que els potablava (i és veritat) baixen moltíssim. Tant de bo no sigui aquest el problema per a una promoció sempre complicada. Aquest diumenge va arribar Oscar Sierra amb aires golejadors i li va donar la victòria a un Vilafranca que no es jugava res.

El Llagostera, favorit

Tampoc se la jugava la FE Grama a Llagostera perquè ja descendia a 1a Catalana. Els locals, atents a aquesta primera plaça, van trobar molts problemes i encara sort que va aparèixer Sascha al rescat (40′) per a decidir tres punts que els pot col·locar en 2aB. El seu últim partit a Ascó no ha de ser un problema encara que qualsevol cosa pot passar.

Descensos fatídics

Sant Andreu , jOSU
Josu i el Sant Andreu van lluitar fins a l’últim segon/FOTO: UESA

Santboià, Ascó i Martinenc ja sabien el seu futur abans de començar aquesta penúltima jornada. Se’ls ha unit la FE Grama i estaran amb el cor en un puny fins que acabin (i tant de bo sigui bé) les promocions d’ascens Castelldefels (alegria treballada a Granollers), Sants (Fran i Navarro van anotar els dos últims gols del campionat) i Santfeliuenc (golejada inesperada davant el Sant Cristóbal).

Ara per ara, el Peralada està al caient de la navalla en la Segona B i tant els de Chicho com el Sabadell mantindran aquest suspens fins diumenge que ve a la nit. Toca esperar.

Molt gols

Aquesta penúltima jornada, que va registrar 3 triomfs locals, 1 empat i 6 victòries a domicili amb 25 gols marcats (11 locals per 14 visitants), es va tancar amb l’adéu del Sant Andreu a qualsevol il·lusió en el Guinardó, l’empat a res entre Figueres i Cerdanyola i l’últim triomf de Cristian García amb el Terrassa a Ascó.