Ascó-Rapitenca, ‘super derbi’ de l’Ebre per a un dissabte de Tercera

Dos dels equips més competitius del grup cinc de Tercera Divisió es veuen les cares en un apassionant derbi de les Terres de l’Ebre. El Santfeliuenc-Gramenet i el Vilassar de Mar-Vilafranca completen la jornada de dissabte

L'Ascó-Rapitenca promet espectacle // FOTO: Bernat López
L’Ascó-Rapitenca promet espectacle // FOTO: Bernat López

La Rapitenca afronta el seu segon any a la Tercera Divisió, mentre que l’Ascó viu el seu retorn a la categoria aquesta temporada. Tot i el poc temps que fa que en formen part, els dos equips es poden categoritzar com a favorits i la seva arrencada (6 i 4 punts) així ho confirma. Qui guanyi el derbi de diumenge serà el millor posicionat de les Terres de l’Ebre i nou líder de la lliga, almenys fins al diumenge.

Ascó i Rapitenca representen dues filosofies d’entendre i practicar el futbol que són oposades, però igualment vàlides. Els primers tenen un potencial ofensiu inqüestionable i molta qualitat donat que s’han reforçat amb molts futbolistes procedents de la Segona Divisió B. Els de Toni Teixidó, per la seva part, són un equip sense grans individualitats i amb un bloc sòlid, que es coneix i que té molt d’ofici.

El derbi de l’Ebre tancarà la jornada de dissabte i es juga a les set de la tarda. Una hora abans (18:00 h) es disputen els altres dos partits de Tercera Divisió. El Santfeliuenc rep a la Gramenet amb la voluntat de refer-se de la derrota contra la Montañesa. Els del Baix Llobregat volen sumar la primera victòria com a local contra un equip colomenc que encara no sap que és sumar tres punts.

El darrer rival de la Grama va ser el Vilassar de Mar i aquest partit va acabar amb empat a un. Els de Toni Fuentes tampoc saben que és guanyar en les dues primeres jornades i s’enfrontaran a un equip que comparteix aquest trist mèrit, el Vilafranca.

Jordi Mestres
jmestres@futbolcatalunya.com