Arseni Comas torna a casa

Vilatenim està de festa amb el fitxatge d’Arseni Comas a la UE Figueres com a director Esportiu del seu futbol base. Jugador i tècnic de classe i categoria, els empordanesos signen un reforç de luxe

Arseni Comes, al centre; el president Narcís Bardalet i Gregori Gómez // FOTO: UE Figueres
Arseni Comas, al centre; el president Narcís Bardalet i Gregori Gómez // FOTO: UE Figueres

Arseni Comas forma part de la història viva del nostre futbol català. Més particularment, del futbol gironí des d’on va néixer per a créixer en altres equips com Barcelona At., Recre, Alcalá, Granada, Logroñés, UEF, Roses i Girona. Es va retirar als 37 anys i inici la seva carrera com a tècnic.

SEMPRE MESSI

Com a entrenador, ‘Seni’ o ‘Cheni’- “així em cridaven a Logronyo (Diari de Girona)- pot mostrar un camí brillant culminat a l’Acadèmia Aspire de Qatar.

El que mai oblidarà serà la seva coincidència amb un xaval anomenat Leo Messi. “Era juvenil de primer any i ja es veia el seu potencial, per això el vam fer debutar a Segona B”, diu.

Ara, a casa seva, podrà ensenyar tot l’après als xavals de la UEF.

NOTA DE PREMSA (UEF)

La Unió Esportiva Figueres ha confiat en Arseni Comas perquè sigui el nou director esportiu del futbol base. El figuerenc, de 59 anys, torna a Vilatenim 9 anys després del seu pas per l’àrea de captació del futbol base del FC Barcelona, càrrec que va ocupar fins l’any passat, i per l’Aspire Football Dreams, de Qatar.

Vilatenim ha de viure de la seva pedrera i ningú millor que Arseni Comes per a fer-ho // /FOTO: Figueres
Vilatenim ha de viure de la seva pedrera i ningú millor que Arseni Comes per a fer-ho // /FOTO: Figueres

Comas coneix el Figueres perquè va formar part del primer equip –com a jugador i membre del cos tècnic- i del planter –com a entrenador. Nascut a Sant Gregori i establert des de fa temps a Figueres, ocuparà la plaça deixada per Javi Salamero al març.

Comas explica que “sempre m’ha agradat el futbol base i els darrers anys m’hi he dedicat molt. El futbol que treballaré al Figueres sé que és diferent del que estava fent al Barça, però tinc moltes ganes d’ajudar. Crec que hem de fer ciutat i fer país; que els jugadors tinguin il·lusió i formar-los com a futbolistes, però també en l’àmbit social”.

ÀMPLIA TRAJECTÒRIA AL FIGUERES

Per al nou director esportiu de futbol base del Figueres, “ni un primer equip ni en base es pot canviar en 1-2 anys. Hem de marcar un camí i tenir com més temps millor per implantar una metodologia. Intentaré formar bé els entrenadors, que n’hi ha de molt vàlids, i treballaré amb paciència perquè en un futur repercuteixi al primer equip”.

Arseni Comas torna a la UE Figueres 9 anys després de deixar el març del 2012 la banqueta del filial, que havia pujat de Quarta a Tercera Catalana. Anteriorment també havia dirigit el primer equip de la Fundació Esportiva Figueres, a Primera Catalana (2006/07), i conjunts del futbol base figuerenc.

La Unió Esportiva Figueres necessita  mirar al seu futbol formatiu per a tirar endavant // FOTO:  UE Figueres
La Unió Esportiva Figueres necessita mirar al seu futbol formatiu per a tirar endavant // FOTO: UE Figueres

Al primer equip de la Unió, Comas hi va jugar sis temporades (1989/95), entre Segona Divisió A i B –amb un play-off d’ascens inclòs a Primera contra el Cadis-, i també va formar part de l’equip tècnic al costat de Pere Gratacós –arribant a les semifinals de la Copa del Rei al curs 2001/02-, Manolo Jiménez i Miquel Olmo, sempre a Segona Divisió B.

ACADEMIA ASPIRE

Després de deixar l’estructura de la Unió el 2012, el de Sant Gregori es va vincular en el futbol de formació: tècnic de l’Aspire Football Dreams, de Qatar, i membre de l’àrea de captació del FC Barcelona, càrrec que va ocupar fins a l’estiu passat.

El pas pel filial del Barça, per la selecció catalana absoluta i pel Girona, al costat de Gratacós, i de l’amateur del Cabanes i del juvenil del Peralada, entre altres, amplien la seva trajectòria.