Arrenca una il·lusionant Divisió d’Honor Infantil per l’Escola Valls

L’Escola Valls i quinze equips més tornen a retrobar-se amb una Divisió d’Honor necessària i que va passar a millor vida pel capritx d’uns directius. L’experiència promet ser il·lusionant i atractiva a nivell futbolístic

FOTO: Escola Valls Futbol
Una imatge de la temporada 2012-2013 // FOTO: Escola Valls Futbol

Aquest cap de setmana s’engeguen moltes de les categories que componen el futbol formatiu de Catalunya. És el cas de la Divisió d’Honor Infantil que només el capritx dels ex directius de la Federació Catalana va aniquilar. Però això és ja passat i el que explica és el que ens espera aquest immediat curs 2013-2014.

“Estem molt il·lusionats encara que serà molt difícil i molta la responsabilitat que comportarà la nostra presència en el grup”, afirma a Futbolcatalunya l’adjunt a l’adreça tècnica de l’Escola Valls Futbol Club, Albert Martínez doncs “és un pas molt important”. Després de pujar des de la preferent la temporada passada “i haver disputat les semifinals de la Copa Catalunya en aquesta categoria, Martínez agraeix “la implicació de tots per a aquest nou any. Pares, jugadors, tècnics, directius… aquí treballem molt la pedrera”. La direcció absoluta és a càrrec de Sergi Canal.

L’Escola Valls, que pateix les conseqüències de tenir molt prop de rivals com Nàstic o Reus doncs “s’emporten a molts dels xavals al final de temporada”, veu bàsic “mentalitzar als pares i a l’entorn on estem i a on anem. És una oportunitat única per treballar el nostre futbol, és alguna cosa diferent, cal fer un pas cap a davant, no tenir por a res. Tenim moltes ganes de jugar, de defensar aquesta categoria que és el màxim”. Albert Martínez, que recorda els seus 33 anys en les banquetes “des del primer equip fins a l’últim del futbol basi”, vol que els seus xavals que ”gaudeixin i aprenguin. Això no és Preferent, és una experiència meravellosa i mai tirarem la tovallola”

Amb 25 anys d’existència, l’Escola Valls, que ha arribat a col·locar aquesta última campanya sis jugadors en el juvenil nacional del Nàstic, insisteix que la Divisió d’Honor infantil és “perfecta per poder ensenyar més coses als xavals. A mi m’encanta el futbol-7 per a alevins, però per als infantils toca el futbol-onze. El que no sé és si li anirà bé al Barça o estarà molt d’acord amb aquesta categoria”. Segons Martínez, la política de pedrera blaugrana amb la inclusió de molts futbolistes de fora del país “els anirà molt bé, no ho sé. No sé si els surt més a compte comptar amb xavals de fora que de casa, però nosaltres quedem molt beneficiats amb aquesta categoria. I ho farem amb dignitat”.

La veritat és que en aquesta nova Divisió d’Honor estan els millors clubs de futbol base de Catalunya. Grans i petits, modests i menys modests i serà una categoria a seguir de molt a prop.