Arrenca a mitges la Segona i la Tercera Catalana

Aquest cap de setmana arrenca a mitges la Segona (3 grups, dividits en dos subgrups) i la Tercera Catalana (9 grups), ja que Primera donarà inici a la Lliga el d’octubre i la Quarta, a finals de mes. La reducció d’equips per a la 2022-2023 és l’objectiu

Els de David Biosca s'han ficat a la final de la Copa Lleida // FOTO: CF Balaguer
Els de David Biosca s’han ficat a la final de la Copa Lleida // FOTO: CF Balaguer

Arrenca a mitges la Segona i la Tercera Catalana, ja que només ho faran els grups 1,7 i 8 de 2a mentre que també començaran a jugar els del 2,3,5,10,11,12,17, 18 i 19 de 3a. Els tres primers ho fan, ja que són els únics que estan dividits en dos subgrups. Ja s’ha recordat moltes vegades des de la FCF que l’objectiu implica reduir el nombre d’equips per a la temporada 2022-2023.

SEGONA CATALANA

Lleida, Girona, Tarragona i Terres de l’Ebre obren foc aquest cap de setmana a Segona Catalana. Els tres grups, que han de dividir-se en dos subgrups menys els tarragonins i ebrencs, saben que jugaran dues fases de competició. Descendiran, per tant, 4 de Lleida, 6 de Girona i 5 de Tarragona-Terres de l’Ebre.

Guillermo Camarero vol conduir la UE Sitges a Primera Catalana // FOTO: UE Sitges

Guillermo Camarero vol conduir la UE Sitges a Primera Catalana // FOTO: UE Sitges

El futur 2022 presentarà 6 grups (3 Barcelona) i un total de 128 equips (actualment 146). No es descobreix res nou si citem a alguns històrics com Blanes, Sitges, Uni Bellvitge, Avià, Premià o Gramenet o altres com Masnou, Argentona, Alpicat, Balaguer, Vilaseca, Amposta o Tortosa.

TERCERA CATALANA

La 3a Catalana reuneix 322 equips de tot el territori amb 11 grups de Barcelona, 3 de Girona, 2 de Tarragona i Lleida i 1 dels Terres de l’Ebre. D’aquests 19 grups es perderà 1 per a la temporada 2022-2023 i caurà, concretament, de BCN.

Lliga a dues voltes amb ascens per als campions i els millors segons classificats “si hi ha places vacants per a completar el pròxim curs” (és el que diu l’FCF). Perdran categoria els 2 o 3 últims segons nombre de participants.

PRIMERA CATALANA (4 D’OCTUBRE)

Quant a la 1a Catalana, que començarà el 4 d’octubre, anirà dirigida a la creació de 3 grups futurs de 16 equips, és a dir, es quedaran en 6 dels actuals 8.

Els clubs ja saben que hi hauran 3 campions de grup mentre que aquests tres, al costat dels 3 subcampions, jugaran el Campionat de Catalunya. D’altra banda, descendiran els tres o quatre últims (segons sigui de 14 o 15 equips) i el pitjor onzè, és a dir 11.