Arnau Sala: “Si Neymar fa un esforç defensiu també el poden fer els jugadors de l’Olot”

El tècnic de l’Olot considera innegociable l’esforç dels seus jugadors i vol articular la recuperació de l’equip sobre la defensa. Davanters, migcampistes i defenses han de complir en aquest sentit i contra l’Espanyol B ho van fer i per això Sala està “content perquè m’han tret tots els dubtes que tenia durant la setmana”

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

Arnau Sala, en roda de premsa // FOTO: Futbolcatalunya.com
Arnau Sala, en roda de premsa // FOTO: Futbolcatalunya.com

Arnau Sala ja ha dirigit el seu primer partit oficial com a tècnic de l’Olot. El balanç és d’un empat a un contra un rival directe com l’Espanyol B. Més enllà del resultat, l’entrenador bagenc qualifica com a positiu el debut, ja que “els jugadors no han estalviat esforços, han corregut tot el que havien de córrer i això és el primer que exigim els entrenadors”. I també el camí a seguir, que el tècnic té molt clar i s’encarrega d’explicar-lo a Futbolcatalunya.com.

“L’innegociable ho han fet”. Aquest és el resum bàsic en quatre paraules que feia Arnau Sala un cop acabat el partit a Sant Adrià. No fa ni una setmana que l’ex del Girona B és tècnic de l’Olot, però en aquest curt període de temps ja sap que “no s’han de fer disbarats” i per aquest motiu “fer una revolució avui hagués estat estúpid per part meva”.

“Volia veure els jugadors que han de tirar del carro competir de veritat”, comentava un Arnau Sala que afirmava, convençut que “he vist que ho poden fer i ara toca treballar”. Treballar en atac i en defensa. Sense excuses: “Tots els jugadors han de fer un esforç defensiu. Si Neymar el fa el poden fer els jugadors de l’Olot”.

“Tots ataquem i tots defensem”

“Una de les parts més importants del futbol és defensar i això és indispensable”, comentava l’entrevistat, que atribueix la responsabilitat de no encaixar gols a “tot l’equip”. Ja a nivell personal, entrenar l’Olot és una oportunitat que Sala no podia desaprofitar: “Vaig deixar el Raül Agné perquè necessitava caminar sol. És un pas molt important per a mi. Segona B és futbol professional pràcticament i espero estar a l’alçada”.

En referència a la negociació “tot va anar com s’ha dit. Tenia el permís de parlar amb l’Olot i vam arribar a un acord”. No obstant, “hi va haver més enrenou del que realment va ser” amb tweets públics poc coherents d’un i altre club. Finalment, “no hi ha hagut cap problema. El Girona s’ha portat bé i els hi estic agraït”.

Cal recordar que l’origen del que prové el nou tècnic és del grup 1 de Primera Catalana i pujr a Segona B “és un salt mol gran. Tot és diferent i espero sortir-me’n”. Per a fer-ho, Arnau Sala manté el cos tècnic del seu predecessor, Edu Vílchez, que “ha ajudat molt”. “Era caixa o faixa. Jo vaig començar dilluns i diumenge hi havia partit. Tothom em va parlar molt bé del cos tècnic i ells tenen més coneixement que jo de la plantilla”, aclarava el bagenc.

“Hagués estat absurd portar un nou cos tècnic perquè hagués suposat començar de zero”, reconeixia el tècnic que no dubta quan li preguntem si mantenir la categoria és l’objectiu primordial: “Sí, sens dubte. Faria el que fos per a aconseguir-lo”.