Aquesta és la ‘guerra’ dels Vidal per la salvació

Ivan i Gabri Vidal juguen al Figueres mentre en Dani dirigeix la Pobla de Mafumet. Els tres són germans i aquest diumenge s’enfrontaran per primera vegada en un terreny de joc

Ivan, Dani i Gabri, tres germans que seran rivals esportius aquest pròxim diumenge // FOTO: CF Pobla Mafumet
Ivan, Dani i Gabri, tres germans que seran rivals esportius aquest pròxim diumenge // FOTO: CF Pobla Mafumet

@ManuelSeguraM

El partit Pobla Mafumet – Figueres serà, a priori, inoblidable per a tres protagonistes de luxe com són Ivan, Gabri i Dani. És la ‘guerra’ dels Vidal per la permanència, la primera vegada que els tres s’enfrontaran.

Aquesta realitat de dos futbolistes, pel costat visitant, i un tècnic, per part local, fa que la família Vidal González no tingui molt clar el seu desig de victòria.

L’empat entre Pobla i Figueres satisfaria a la majoria, però als interessats els perjudica. En fi, una situació incòmoda.

IVAN VIDAL, DAVANTER

Ivan i Gabri Vidal són dos germans bessons que van aterrar a Figueres fa dues temporades després d’una aventura per terres poloneses (KKS 1925).

La realitat del Figueres diu que “ens hem complicat una mica la vida, la veritat”, per aquesta raó “un empat no ens interessa encara que La Pobla sigui el rival més complicat que queda”.

L’interessant és la prèvia del duel fratricida: “Ja ens estem picant una mica. En Dani només és tres anys més gran i li tenim molt respecte, però li he dit que els marcaré un gol i ell diu que no“.

Ser germans ha fet que l’entrenador “porti ja dos anys seguint al Figueres perquè estem nosaltres, clar. Però nosaltres també els coneixem molt”.

La Unió Esportiva Figueres necessita els tres punts més que La Pobla Mafumet i l'empat no li val a ningú // FOTO: UEF
La Unió Esportiva Figueres necessita els tres punts més que La Pobla Mafumet i l’empat no li val a ningú // FOTO: UEF

Atenció al missatge per en Dani: “Guanyarem, claríssimament, i qui perdi haurà de suportar bromes fins a la volta. Anirem a mort a guanyar”.

GABRI VIDAL, MIGCAMPISTA

Gabri Vidal ens recorda que tots “hem passat per totes les categories del Nàstic”. Després, al costat d’Iván “ens vam anar a Polònia i vam tornar a Figueres perquè ens coneixia en Javi Salamero i aquí estem”.

El xoc enfront de l’equip poblenc fa que “la família estigui com a boja per venir al camp i hi ha molta conya en el grup de WhatsApp perquè el cor està dividit. Prefereixen un empat perquè nosaltres necessitem guanyar i en Dani, també”.

La pena és que “em fa ràbia perquè estic ‘tocat’ de l’últim partit, però vull jugar”. Gabri reconeix que “l’equip necessitava un canvi i, encara que portem dos partits només, s’ha notat, cal sortir d’aquí a baix i començar a sumar de tres en tres.

Dani Vidal, 2016: el reusenc ha estat molts anys en el futbol base del Nàstic // FOTO: C.arola Ugrinovic
Dani Vidal, 2016: el reusenc ha estat molts anys en el futbol base del Nàstic // FOTO: C.arola Ugrinovic

DANI VIDAL, L’ENTRENADOR

Dani Vidal (28 anys) és el tècnic de La Pobla on va arribar la jornada 8. El ‘germà gran’ de la família –queda un quart, el petit- ja suma 14 partits “amb només una derrota” des que va substituir a Albert Company i està al capdavant “d’un equip molt jove”.

Curiós el cas de l’entrenador més jove de Tercera Divisió perquè als 20 anys ja sabia el que desitjava fer. “Vaig deixar de jugar aviat després de 10 anys en el Nàstic. Em vaig anar al Cambrils com a juvenil i vaig començar a entrenar. Per això amb 19 anys vaig tornar al Nàstic i vaig entrar amb l’ona de gaudir amb el futbol. Això em va fer deixar la Regional i dedicar-me més als meus nois”.

La seva progressió ha estat meritòria i seguida per “una família molt futbolera pels meus germans o el meu cosí Alex Segura (Vilafranca). Tots ens seguim molt des de petits, però quan xiuli l’àrbitre tot serà diferent”, adverteix l’entrenador.

Els bessons vacil·len al ‘germà gran’ encara que “saben que el respecte no es pot perdre”, comenta amb simpatia. “Jo he estat entrenador seu”, afegeix.