Aquest Cornellà té dues cares

L’equip verd és el quart millor local de la Primera RFEF i només ha perdut tres partits a casa. Fora, tot el contrari. El Cornellà és el pitjor visitant de tota la lliga, amb sis punts de 33 possibles

El seu rendiment a casa està sent el pilar de la seva regularitat // FOTO: UE Cornellà
El seu rendiment a casa està sent el pilar de la seva regularitat // FOTO: UE Cornellà

@JordiMestres_

Un camp pot fer molt per un equip i en el cas del Cornellà el Nou Municipal s’està convertint en el talismà pels verds. A casa els verds han sumat 26 dels seus 32 punts actuals i només Atlético Baleares, Sabadell i Sevilla Atlético han guanyat de visitant.

De fet, el club acumula cinc victòries consecutives de local i el seu rendiment a casa està sent el pilar de la seva regularitat. L’equip de Raúl Casañ està tres punts per sobre del descens, amb dos partits més que el Real Madrid Castilla i un partit més que el Linares.

EL CORNELLÀ I ELS SEUS NÚMEROS

L’objectiu, segons relatava Andrés Manzano a FutbolCatalunya el passat estiu, és aquest. L’equip verd busca mantenir una categoria que demana molt i dona poc. Per fer-ho serà clau millorar el rendiment fora de casa, molt millorable fins al moment. I és que el Cornellà ha perdut nou dels onze partits que ha jugat com a visitant i només suma sis punts de 33 possibles.

Aquests són gràcies a les dues victòries als camps del Linares i el Betis Deportivo. És cert que per tothom és difícil fora de casa i sense anar més lluny Betis Deportivo – amb un partit més fora de casa – i UCAM Murcia també sumen 6 punts. En aquest sentit, el millor visitant de la lliga és el San Fernando de Nacho Castro, amb 19 punts, seguit d’Alcoyano (18), Villarreal B, Sabadell i Atlético Sanluqueño (tots amb 16).

Raúl Casañ, tècnic del primer equip verd // FOTO: UE Cornellà
Raúl Casañ, tècnic del primer equip verd // FOTO: UE Cornellà

FUGA OBLIGADA DEL NOU MUNICIPAL

El Cornellà és l’únic equip dels 20 del grup 2 de Primera RFEF que té un camp de gespa artificial de dimensions reduïdes. El Costa Brava, per exemple, ja va apostar el passat estiu per ‘mudar-se’ a Palamós. La RFEF té una sèrie de condicions a la categoria entre les quals exigeix unes instal·lacions de gespa natural i l’ens federatiu també dona una moratòria d’una temporada per tenir-les.

Per tant, si el Cornellà manté la categoria – seria el cas ara mateix – la propera temporada haurà de canviar de camp.