Antonio Morales ‘Figu’, sempre entre nosaltres

Corren temps dolents i no hi ha ningú que no se’ns vagi alguna persona estimada. Temps durs on només val la unitat i l’esperit de lluita. Aquest passat dimecres ens va deixar Antonio Morales ‘Figu’. La seva llista d’amics seria interminable

Antonio Morales 'Figu' sempre va ser un enamorat del futbol amateur i del formatiu // FOTO: J.C.V.
Antonio Morales ‘Figu’ sempre va ser un enamorat del futbol amateur i del formatiu // FOTO: J.C.V.

JUAN CAMILO VÁZQUEZ @JuanCamiloVG

Entrenador de futbol

Aquest passat dimecres ens va arribar una d’aquestes notícies que mai voldríem llegir, la notícia que ens havies deixat. Antonio Morales ‘Figu’, el nostre ‘FIGU‘, ja no està entre nosaltres. Notícia que ens ha deixat en estat de xoc, perquè ens ha omplert de tristesa a afeccionats, directius, jugadors i pares. Tots els qui formem part de la gran família del futbol català de la zona del Baix Llobregat i Barcelonès Sud.

Aquestes zones en les quals no hi havia camp de futbol que no haguessis recorregut. Sempre, per a trobar a aquests jugadors i que encara no havien tingut la sort que algú els posés en la pista d’un entrenador o club de categoria superior.

I era això el que feies en aquests últims temps, ajudar entrenadors-amics a formar les millors plantilles possibles sense demanar ni voler res a canvi. A més, el teu era un treball desinteressat, sense estridències, en l’ombra (mai t’ha agradat estar en primera línia) amb l’única satisfacció d’ajudar als amics.

Però permet-me que et faci un petit i humil homenatge a través d’aquest escrit.

Antonio Morales ‘Figu’, sobrenom que tot i tenir diverses teories del seu origen, jo em quedo amb aquella que diu que ‘Figu‘ era una abreviatura de “Figura”. Era el sobrenom que et van posar els amics que jugaven les ‘ pachangas’ de carrer amb tu. El teu va ser passió pel futbol amateur, pel futbol base, en definitiva pel futbol humil i apassionat tal com eres tu.

El tècnic Juan Camilo Vázquez ens acosta a la Figura de Figu // FOTO: J.C.V.
El tècnic Juan Camilo Vázquez ens acosta a la Figura de Figu // FOTO: J.C.V.

Sempre senzill, de fortes creences i conviccions tant futbolístiques com socials, que no es deixava doblegar per res ni per ningú, que no era d’afalac fàcil, que no era de regalar res a qui considerava que no s’ho mereixia i, a més, persona íntegra on n’hi hagués,

Entrenador, delegat, scouting, adjunt a la direcció esportiva…. innombrables càrrecs que et recordo des que els nostres camins es van creuar en el 2005 a la UE Castelldefels. Però si m’haig de quedar amb “alguna cosa”, amb algun dels “càrrecs”, dels “treballs” realitzats, em quedo amb la petjada que has anat deixant allà per on has passat, independentment de la funció desenvolupada. També queda encara molt viu aquest present a la Unificació Bellvitge

PER SOBRE DE TOT, AMIC

Les mostres d’afecte que estem veient aquests dies cap a tu persona no fan més que corroborar tot això i sé que t’hauria fet vergonya llegir-les o saber d’elles, perquè el teu era passar desapercebut.

Amic sempre et tindrem en el record. Se’ns ha anat un dels grans d’aquest món, però ha estat un plaer haver format part de les teves amistats. I, com diu el teu gran amic Álex Gaitán, trobarem a faltar aquestes tertúlies amb la teva inseparable ampolla d’aigua a la mà.

EPD, Antonio Morales ‘FIGU’