Angoy: “Agafar el Morell és un repte important”

Aquest divendres, 12 de febrer, el CD Morell ha presentat de manera oficial, a Jesús Mariano Angoy, nou entrenador del club, i que debutarà diumenge davant del Gavà

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER @FFGaya
Jesús Mariano Angoy arriba a Morell / FOTO: EL TRAVESSER
Jesús Mariano Angoy arriba a Morell / FOTO: EL TRAVESSER

Amb experiència al futbol base del CE Europa i L’Hospitalet, Angoy agafa el repte de salvar l’equip en les 15 jornades de lliga que resten per acabar la temporada. Serà la seva primera experiència a Tercera Divisió, i afirma que agafa aquest repte, amb molta il·lusió.

Com es defineix com entrenador?

M’agrada jugar a futbol. És el que he viscut i he gaudit com a jugador i és el que he palpat, i és el que intentaré transmetre. Quan el president es posa en contacte amb mi, li explico la meva forma de jugar, el què vull, i si ells aposten pel projecte, jo encantat.
El futbol és per divertir-se i els jugadors han de gaudir. Entenc que a part, que guanyar és gaudir, també ho és jugar a futbol.

Què pot aportar per canviar la dinàmica?

S’ha de tenir paciència. Vaig parlar amb els jugadors. La seva actitud és perfecte, fantàstica, però si que és cert, que si hem de canviar el format, costarà una mica. Hi haurà jugadors que s’hauran de sacrificar, treballar. En resum, ser equip i grup. És cert que he de felicitar-los, perquè pels jugadors no era una situació còmode, però ahir dijous es van presentar i van posar ganes i iŀlusió. Un dels factors importants és il·lusió i compromís.

És possible la permanència?
Crec que sí. Estem en una situació complicada, i potser ens costarà canviar una mica de xip i de format, i haurem d’anar jugant amb el resultat. He viscut situacions semblant en categoria juvenil, i crec que és possible aconseguir la salvació.

Com afronta el repte de fer el salt com entrenador a Tercera Divisió?

Els entrenadors necessitem reptes, experiències noves. Per formar-te, aconseguir nous objectius, és com pujar un segon pis. Hi ha escales, i s’han de pujar un a un. Per a mi és un repte important, bonic, i per això li vaig dir el president que endavant.

Coneix la Tercera Divisió?

Sí. Durant l’any he vist diferents partits, i en els últims dos anys l’he anat seguint. És una categoria intensa, i que els partits, molts cops es decideixen per petits detalls. Hi ha detalls que desequilibren la balança i es tracta d’evitar aquests detalls. Com? Amb treball, dinàmica positiva, una confiança, tornar a tenir alegria per part dels jugadors. Transmetre tranquil·litat, esperança i alegria.

Ha vist el Morell enguany? Què li falta al Morell per sortir del pou?

Sí que l’he vist. El que aportaré és el que sé. El demès, és d’agrair l’esforç que han fet, tant jugadors, directius o entrenadors, i ara entrem en una altra situació. Crec que l’equip té jugadors de qualitat, i a partir d’aquí, buscarem treure el màxim rendiment. Intentaré aconseguir que el jugador estigui còmode, que vulgui la pilota i vulgui jugar a futbol.

El mercat de fitxatges de Tercera Divisió s’ha tancat, però hi ha alguna opció d’incorporar algun jugador?

Estem mirant les situacions de lleis, federació. Mirarem, i amb més temps, segons la disposició del club, mirarem les opcions que hi ha.

Parlant de Jossua Angoy, el seu fill, i que ve d’operar-se, quan podria entrar en dinàmica de grup?

Crec que, juntament amb el doctor i fisioterapeuta, començarà a fer la recuperació. Esperem que, quan abans millor, sumar el seu gra de sorra a l’equip. El més important és que els lesionats que tenim, que es recuperin bé i que tornin per ajudar a l’equip.

És clau fer-se forts a casa, no?

A casa i també a fora. Al final, sens dubte, quan jugués a casa as de guanyar. L’equip que a casa és fort, suma un percentatge alt d’efectivitat. La nostra situació passa per guanyar a casa i també a fora. Tenim que anar amb confiança que treure’m la situació endavant.