Andreu Subies, president FCF: “Prou violència al futbol”

Aquest migdia al Museu Melcior Colet, el president de la Federació Catalana de Futbol, Andreu Subies, ha presentat el que ha calificat com a “la campanya més important i proriotària de la Federació”: la Campanya d’Antiviolència

Fora la violència del futbol / FOTO: FCF
Fora la violència del futbol / FOTO: FCF

El president de la FCF ha recordat el paper que juga el futbol dintre de la societat actual, i després de repassar les bondats de la mutualitat i el portal del federat (“que garanteixen la salut dels nostres federats i el futur d’aquesta Federació”) ha passat a presentar l’acció que conjuntament amb Ajuntament, Diputacions i Generalitat de Catalunya es durà a terme a totes les instal.lacions esportives on es jugui a futbol federat, base i amateur, futbol i futbol sala.

La finalitat última d’aquesta campanya que compta amb la imatge de Sergio González (entrenador del primer equip del RCD Espanyol), Bojan Krick (jugador de l’Stoke City) i Ramon Agenjo (president del CF Damm) és reglamentar els conflictes que, setmana rere setmana, i per desgràcia, ocurreixen en el futbol ja no tans sols català, sino a nivell mundial.

No s’ha d’oblidar que el fútbol amateur, en el 99% de les seves categories no deixa de ser un esport de lleure i formatiu, on els federats acudeixen per disfrutar i passar-s’ho bé. Moltes vegadees, però, l’entorn (pares, familiars, ultres, representants…) el converteixen, en molts casos, i sense voler, en un factor d’enfrontament.

Per aquesta raó, la FCF ha decidit, evolucionar la seva campanya de respecte fins aquesta d’Antiviolència que, mitjançant una “comissió d’intemediació” vetllarà pel respecte en casos com els insults, al masclisme o la xenofòbia. En definitiva, conscienciar a totes les persones que assiteixen a les instal.lacions de futbol i fútbol sala que la violència, tan verbal com física, no té cabida enlloc, i menys en el fútbol.

La Federació Catalana de Futbol està treballant en l’adequació del reglament i els estatuts per donar cabida a tots els elements que conformen la Campanya d’Antiviolència amb un slogan molt clar “PROU VIOLÈNCIA AL FUTBOL”.

Un nou pas de la Junta directiva que encapçalada Andreu Subies, que ja en campanya parlava de Seny i Passió. Aquesta campanya vol demostrar el seny, tan propi de ser català, que també ha d’imperar en el futbol. I des d’aquesta redacció, ho celebrem.