Andreu Subies passa balanç a la temporada 2011-2012 (1)

De tot això es parlarà el proper dissabte 23, a Mollerussa, amb motiu de l’Assemblea General 2012. Allà és on els clubs i els seus directius han d’exposar qualsevol punt de vista ja sigui favorable o crític. Heus aquí un avançament del que Subies els dirà als clubs de Catalunya.

A les portes de l’Assemblea General 2012, dur-la a Mollerussa és la millor manera d’evitar veus contràries amb l’excusa de la descentralització?

No. El que demano és respecte a tots. La Federació ho necessita i, si hi ha algú que creu que es fa malament, també té molts mitjans per dir-ho. L’any passat la vam fer, després de dos mesos en el càrrec, a Barcelona, perquè pensem que era el lloc adequat i ja es va dir que seria itinerant. Havíem de començar per algun lloc

Però parlem de la reunió més important de l’any per al futbol català

Sí, però per a mi dir futbol català és a dir Catalunya i els clubs se sacrifiquen per anar a jugar a tot arreu i, un cop l’any, anar a Mollerussa, Vic, Mataró o Cornellà no crec que passi res.

Balanç de l’exercici: positiu o negatiu?

El negatiu és la part social ja que és negativa i real especialment en el futbol amateur. Temem que aviat hi haurà baixes d’alguns equips que porten molts anys jugant a futbol i ho tenen superdifícil per seguir. En contrapartida, el futbol base augmenta les seves fitxes, clubs i escoles. No poder avançar amb la rapidesa que desitgem també és negatiu. Tots els col·laboradors no guanyen res econòmicament i anem com podem. La part positiva és que, tot i que no hem pagat tots els deutes, sí que hem estabilitzat la sagnia econòmica que hi havia i en 4/5 anys cal tornar els diners a Madrid.

A quant ascendeix el deute de la FCF?

Devem dos milions d’euros a Madrid.

Esteu segur que el proper 23 d’aquest mes de juny no els demanarà un augment en les fitxes o en pagaments arbitrals als clubs?

Per fer la gestió del dia a dia, amb el que suposa, cal pujar l’IPC. Res més. Com a molt per al sistema informàtic i perquè s’acabin de tenir els ordinadors arbitrals, podem posar mig euro més, però res més igual que pot passar amb la Mútua. Només repercutirà l’IPC que pugin a la FCF.

Això de les Trobades Territorials en què consisteix?

Abans teníem 14 delegacions i feien la gestió esportiva diària dels clubs mentre nosaltres només tenim les seleccions que competiran. A Catalunya no els podem premiar més enllà d’aquesta gestió esportiva: per això diem, anem amb les seleccions sub 12 i sub 16 (masculines i femenines) de cada delegació i farem una Trobada el dia 30 en 4 seus. Allà hi haurà els més modestos.

Tenim la Nit dels Campions (18 al 26 de juny), la Nit del Futbol Català (7 de juliol) i la Nit de les Estrelles (Damm). No són moltes ‘Nits’?

Hi ha dos temes aquí: fer-ho i que no costi diners. La Nit de les Estrelles no va costar un euro sinó que va córrer a càrrec de la Damm i TV3 i l’any que ve intentarem també que hi col·labori La Caixa. La Nit dels Campions Territorials es feia en 5 seus i ara serà en 14 per a desplaçar menys i participar més: només hi haurà lliurament de diplomes, res més. I la Nit del Futbol Català (7 de juliol) que és la del nostre futbol modest real, el tancament de la temporada i es premiarà el Millor, no el campió, juvenil de totes les categories amb uns barems que porta l’Àrea esportiva de la FCF. No serà qui més punts hagi obtingut.

Això és cost zero?

No. En aquesta invertim ja que comptarem amb la premsa especialitzada i premiarem amb el reconeixement consegüent els millors del nostre entorn. Són 70/80 premiats, 20 reconeixements i 10/15 especials que es faran al Sopar al Palau de Congressos amb col·laboració de Joan Gaspart i es convidarà a tots els clubs de Catalunya que hi vulguin acudir.

Parlem de les seleccions catalans i, especialment, de l’amateur ja que, per primera vegada, Catalunya representarà Espanya i no a l’inrevés, a la Copa Regions. Ha rebut el suport necessari de les institucions com Secretaria i la Plataforma Pro Seleccions?

Hi ha una mica de desinformació. Aquesta selecció és especial i encara hi ha gent que no ha recollit el missatge. Ja ens hem reunit amb Secretaria i ens han dit que ens ajudaran amb la part que necessitem per ser competitius.

No seran catalans de segona o tercera categoria?

No. La Plataforma no ha dit res. Una altra cosa és que ara que ja estem a punt de saber les seus i dates (del 10 al 15 d’octubre) es fiquin i preguntin ja sigui la Plataforma o la Generalitat.

Molts directius estan contents de les Jornades de Formació i del seu carnet, però ho estan més dels 7/8 euros rebuts per cada llicència de jugador que tenen.

Aquest any ha estat així, però atenció perquè aquest any no hem retornat ni un sol euro a Madrid: ara caldrà buscar aquest equilibri entre tornar a la RFEF i als clubs. El primer any van haver d’assumir un cop molt fort amb això de la Mútua encara que en el tercer any ja estarà assumit.

FOTO: FUTBOLCATALUNYA.COM