Andrés Manzano : “La UE Cornellà no és cap negoci”

– Director esportiu, director general, ‘president’, la persona que ‘talla’ les entrades. Vostè ho acapara tot.

No. Ni sóc la persona que ‘talla’ les entrades, perquè hi ha diverses a les portes, ni sóc el president perquè va sortir triat Alejandro Talavera, que ens ha organitzat a tots i porta perfectament la representació del club en tots els llocs. El Cornellà és un club de futbol, però la majoria de les funcions són esportives. Hi ha moltes coses relacionades amb assumptes fiscals, laborals i organització externa que assumiré fins a juny. Després ja veurem.

-Qui no li conegui dirà que ja s’ho ha ‘muntat’ encara que vostè tingui diferents empreses actives a ple funcionament.

Com li dic al Alex moltes vegades, la confiança fa fàstic. Alex és una persona perseverant que m’ha convençut perquè ho assumeixi en les mateixes condicions que ja tenia. Sempre he dit que no estic en el futbol per diners si bé és cert que sóc professional; mai he discutit en el Cornellà per una qüestió econòmica i porto més de 20 anys, ni l’he discutit ara. La meva situació laboral em permet tenir disponibilitat horària i m’agrada aquest projecte. Per a la meva tranquil·litat i la de la junta hem pres aquesta decisió.

-En aquesta nova posició s’han trobat amb la cova d’Alí-Babà?

Estem intentant conèixer el que ha passat aquests últims mesos des del punt de vista legal. Estem reclamant als anteriors responsables del club que ens facin arribar més informació perquè, amb la qual ara disposem, és impossible.

-No saben si es deu o no es deu o com està encara la tresoreria del club?

Sabem que hi ha proveïdors que vénen a cobrar i hem de saber també si s’han fet  o no aquests treballs. Més enllà d’això, ens està costant molt perquè els hàbits eren uns altres.

-Quan se sabrà l’actual estat econòmic del club?

Esperem que al juny, ja que hem sol·licitat una auditoria externa i així evitar qualsevol interpretació subjectiva.

-L’ex vicepresident del club, Miguel A. Ventura, s’ha retractat en el Jutjat d’unes declaracions contra l’ex president –aquest detall es desconeixia en el moment de l’entrevista-. La pregunta exacta va ser: Com està en aquests moments la situació en els Jutjats entre vostès i l’ex directiva?

En la situació entre el Sr. Ventura i l’anterior president no entra el club, ara com ara. L’única cosa que hi ha ara és que sol·licitem informació a la junta anterior perquè hem observat algunes coses irregulars; s’han enviat burofaxos a l’antic tresorer i president sol·licitant que ens aclareixin algunes quantitats econòmiques.

-Es pot saber una mica més?

Ho tenen els advocats del club. Si no són capaços d’explicar-ho, caldrà defensar els interessos dels socis i interposar les querelles que siguin.

-Aquestes irregularitats detectades les hi han comunicat a l’alcalde de la ciutat en la seva única recepció?

No, són temes del club i l’Ajuntament no pot ajudar-nos a solucionar-los.

Tenim entès que en aquesta reunió es va comentar al club que a partir de la propera temporada haurien d’assumir vostès les despeses de llum i aigua (manteniment) i fins i tot es va parlar de la possibilitat de pagar un lloguer per les instal·lacions.

No es va parlar en cap moment. L’alcalde ens va dir que per evitar males interpretacions el millor era regular l’ús de la instal·lació, cosa que nosaltres ja vam dir en la campanya, era un pas endavant i així ho entenem perquè pot beneficiar a la ciutat i a les entitats de la ciutat.

-Regularitzar significa que paga el club o l’Ajuntament?

Caldrà veure quines són les regles. Sempre he estat un amant de que n’hi hagin regles i que siguin les mateixes per tots i així un sap al que ha de jugar. Quan un entra en el camp sap que el partit dura 90 minuts i altres.. són regles per a tots.

-Qui marca els horaris?

El club envia una relació d’horaris a l’Ajuntament  i sempre els ha respectat. La nostra experiència ens diu que és el més encertat per a la gestió.

-El club segueix gestionant a l’escola o hi ha novetats?

El Cornellà gestiona tots els seus equips alguns dels quals formen part de l’Escola. Tots els equips són iguals per a aquesta junta.

-Aquest Cornellà és un negoci o una escola?

Fins ara no s’ha presentat Impost de Societats. Si a partir de juny som capaços de fer-ho, ja veurem. Ara, el Cornellà és un club sense ànim de lucre que intenta generar futbolistes tant a nivell competició com a nivell social. Hi ha més de 800 futbolistes als quals intentem donar assistència i, que jo sàpiga, cap dels clubs sense ànim de lucre són un negoci. Evidentment per donar un bon servei es necessiten grans professionals i cal pagar-los. Tots estem en la mateixa línia i en un club amb les quotes més baixes de la zona. Amb el nom que té el club podria ser més alta, però hi ha molts jugadors becats. No és cap negoci.

-Veu vostè al primer equip a Segona B?

Anem a intentar-ho. És la nostra il·lusió, no ens posem límits i l’Alex ho va transmetre molt bé en la campanya. La majoria de la gent d’aquest futbol ve per il·lusió, però cal donar-los al·licients en forma de competició.

-Han cobrat algun euro del València pel traspàs d’Alba al Barça?

En aquest moment, zero. És un dels temes amb els quals ens hem trobat. Encara que la situació del València no és la millor, ho intentarem.

FOTO: UE CORNELLÀ