Andrés Díez passa pàgina però “no oblida”

Andrés Díez ha estat protagonista des d’aquest passat diumenge. Encaixar 7 gols és inhabitual. El porter (i psicòleg) de la UE Figueres parla de tot en el nostre PODCAST de Futbolcatalunya

Andrés Díez no pot passar pàgina del 0-7 sofert aquest passat diumenge, però ja mira a Cerdanyola // FOTO: UE Figueres
Andrés Díez no pot passar pàgina del 0-7 sofert aquest passat diumenge, però ja mira a Cerdanyola // FOTO: UE Figueres

Als seus 26 anys, Andrés Díez podria explicar moltes coses del futbol encara que poques es podrien resumir en un marcador de 0-7. Parlem amb l’Andrés quan l’exguardameta del Prat batia el rècord d’imbatibilitat amb 908 minuts. I ho hem fet ara en aquest PODCAST que poden escoltar quan els sembli oportú.

Desgraciadament, sempre sembla que l’últim que es viu és el que val sense tenir en compte que es tracta d’un esport de grup i que després d’una situació així, arriba un altre partit.

Andrés Díez (Lloret de Mar, 1995): des del futbol base del Girona FC, fins a arribar al filial, passant per L’Hospitalet, Júpiter, Horta, Prat i, en l’actualitat, UE Figueres. Aquest ha estat el camí d’aquest porter rècord.

ESCOLTA EL PODCAST D’ANDRES DÍEZ

Amb tres partits jugats en aquest curs –1 victòria (a Sta. Coloma) i dues derrotes a casa davant el potent Girona B (0-3) i el Granollers (0-7)– la revenja espera a Cerdanyola.

ANDRÉS DÍEZ SE SINCERA

“Des de futbol base -crec- i ni així, no me’n recordo d’una golejada així” ens comenta Andrés i “espero que no es doni més vegades. Cal afrontar la situació com ve. El resultat és inexcusable. El futbol és un esport d’equip encara que amb un resultat així es miri més a la porteria. No hi ha temps per a pensar més en aquesta derrota”.

Agraït pel suport d’aficionats, companys i tècnics (Javi Salamero), tampoc creu que l’expulsió del seu company Enric Maureta (minut 1) fos la clau. “És una cosa col·lectiva, insisteixo. Ni és cosa de Maureta ni només meva. Jo he competit moltes vegades amb 10 i no m’ha passat això mai. No ha d’haver-hi un cap de turc.

La UEF té suficient plantilla per a lluitar i intentar arribar molt lluny a la classificació // FOTO: UE Figueres
La UEF té suficient plantilla per a lluitar i intentar arribar molt lluny a la classificació // FOTO: UE Figueres

RÈCORD D’IMBATIBILITAT

Això tampoc significa “oblidar-nos, no. Quan un s’equivoca, demana perdó, i veu els errors”. Es demana perdó a l’afició, com va fer el capità Pol Tarrenchs, ja que “la sensació que queda és que no hem estat a l’altura del club i guanyar aquest pròxim diumenge”.

Andrés Díez recorda (i li recorden) el seu rècord imbatut –”sempre és el mateix. És cosa d’equip tant si aconsegueixes 10 partits amb la porteria a zero com quan reps una golejada”- en una setmana clau perquè “la família també ho passa malament i s’arriben a preocupar més que un mateix”.

MÉS ASSUMPTES

Atents a aquest PODCAST de Futbolcatalunya perquè el nostre protagonista (Andrés Díez) ens parla del futbol formatiu, d’aquesta Tercera Divisió, de la COVID i del treball psicològic a realitzar. “Esperem que puguem millorar i gaudir de l’esport amb gent en els estadis. Cal anar tranquil·lament , que ningú pateixi cap positiu i anar fent. Tant de bo que puguem millorar a poc a poc”.