Alsina es reparteix: meitat Llagostera, meitat Palamós

Oriol Alsina assumeix aquesta propera temporada amb un doble repte. És un dels pocs casos (hi ha algun més?) que combina la direcció tècnica del Llagostera i del Palamós. A més, després de tota la vida dedicada al futbol, ha començat els seus estudis per aconseguir el primer nivell d’entrenador

Oriol Alsina, un clàssic a Llagostera... i a Palamós // FOTO: Futbolcatalunya.com
Oriol Alsina, un clàssic a Llagostera… i a Palamós // FOTO: Futbolcatalunya.com

-Aquesta pretemporada ja s’ha pogut veure al Llagostera participar en diversos tornejos triangulars. Serveixen per a alguna cosa?

Aquests partits serveixen per guanyar volum i seguir creixent. És un entreno amb molta intensitat i prefereixo aquests partits a un entrenament. És una bona carrera de força per sortir de gom a gom en el primer partit de Lliga

-Tant de bo poguessin mantenir el nivell que estan demostrant a hores d’ara durant tota la temporada.

Sí. Ara com ara els resultats han estat molt bons i davant equips molt superiors a nosaltres però això no vol dir gens. Encara que les sensacions siguin bones cal acabar de polir algunes manques i corregir-les per millorar.

-Els xavals joves van a per totes. Aquesta ambició és lògica i molt personal o s’inculca?

La veritat és que la gent jove m’estan sorprenent. Aquí estan els casos de Nuha, Barnils i diversos més doncs ho estan hacendo molt bé i tenen  un futur molt important. Fa falta que tots ens coneguem una mica millor i a veure el que passa.

I vostè com ho fa per compatibilitzar aquest càrrec de ‘Director esportiu’ del Llagostera i del Palamós i Estudiant per a Entrenador?

Doncs intento treure el temps d’on puc i fer-ho el millor en tots els llocs on estic. A més tinc gent que treballa amb mi que és fenomenal; a Palamós els he muntat tota l’estructura tècnica i l’equip i ara la feina forta ja està feta. Per això ara em podré dedicar més al Llagostera que és on tinc feina tot l’any.

Però la prioritat en el cas d’elecció qui la té?

Depèn perquè són dues categories diferents i cadascú té les seves necessitats. Cal adaptar-nos. A Palamós hem muntat una molt bona plantilla dins de les possibilitats que hi ha allí i al Llagostera encara ho estem perfilant. Segur que algun jugador anirà a Palamós igual que uns altres vindran al Llagostera”.

-Ens expliquen que quan va escoltar l’emparellament de Copa Catalunya entre Palamós i Llagostera (11 d’Agost) va agafar ‘un globus’ impressionant.

No, ni molt menys. Ens van ficar en el sorteig a tots junts. Des de segona B a Catalana, tots estàvem junts. Ens va tocar Palamós-Llagostera i ja veurem com ho afrontem perquè juguem aquest dijous i el més segur és que hàgim d’anar  amb xavals del filial

I qui desitja que es porti l’eliminatòria?

Vull un empat. L’any passat ho passem malament en jugar molts partits els dimecres i diumenges pel que, si guanya el Palamós, no passarà gens.

-Una última qüestió. Hi ha un nom que el futbol català espera el seu retorn amb il·lusió: Dani Planagumà. Com va?

Dani és un lluitador nat. Va tenir una lesió molt greu i està lluitant per sortir al més aviat possible. Els metges diuen que està seguint l’evolució que toca i esperem tenir-li al més aviat possible. Per la casta que té segur que ho tindrem una altra vegada en els camps de futbol amb la samarreta del Llagostera molt ràpid perquè l’hi mereix”.

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com