Als clubs de la Lliga Elit no els surten els números

És qüestió d’informació, de respecte i de lògica, però la FCF no dóna la cara i no contesta als clubs de la Lliga Elit sobre les promeses subvencions per a la temporada 2023-2024. Diuen que Soteras pot ‘despertar’ aquest dimarts després de 13 dies d’espera

Els 16 clubs de la Lliga Elit no es fien i volen les subvencions de Joan Soteras per escrit // FOTO: Captura FCF
Els 16 clubs de la Lliga Elit no es fien i volen les subvencions de Joan Soteras per escrit // FOTO: Captura FCF

@ManuelSeguraM

Es compleixen 13 dies des que els 16 clubs de la primera Lliga Elit 2023-2023 es van reunir per videoconferència per a oferir-se i plantejar inquietuds a la FCF. No hi ha hagut resposta encara que els interessats volen saber el ‘regal’ que es trobaran a l’Assemblea (30 de juny, Sant Cugat). No obstant això, Joan Soteras no té pressa encara que l’última hora diu que podria despertar aquest dimarts.

En aquesta trobada va quedar clar que necessiten saber a quant pujarà la subvenció per estar en una categoria que es presenta molt carregada de quilòmetres per a molts clubs. Recordem que són 11 de Barcelona, 1 Tarragona, 1 de Lleida i 3 de Girona.

LLIGA ELIT, LLIGA ZERO

A més, d’altra banda, es va parlar de les ‘finestres de fitxatges’, de dates i calendaris (suggeriment de jugar el 10 de desembre), de preus d’entrades. “ La finalitat és posar-nos a disposició federativa”.

José Centeno, sempre ben protegit  al capdavant de l'Escola Esportiva Guineueta // FOTO: Facebook J.C.
José Centeno, sempre ben protegit al capdavant de l’Escola Esportiva Guineueta // FOTO: Facebook J.C.

Aquest va ser el sentiment generalitzat com afirmava també el president de l’EE Guineueta, José Centeno, a Mundo Deportivo aquest passat dijous 15. “Volem saber el que cobrarem, com i quan per a fer els nostres pressupostos“, va dir.

NARCÍS BARDALET, PENDENT

Un dels casos més atractius és la UE Figueres amb el seu president Narcís Bardalet al capdavant. Va aterrar un llunyà juny del 2018 a Vilatenim i ara la producció d‘una sèrie biogràfica en TV3 -‘El forense’– li impedeix lliurar-se com sempre ha fet. Per cert, aquesta nova sèrie, que s’estrenarà a l’octubre, l’està preparant al costat del periodista Manuel Elías. “No puc combinar perfectament la sèrie amb la presidència, ho sento”, afeigeix.

El president de la UEF, i metge forense de professió, podria deixar el càrrec aquest mes ja que grava una sèrie biogràfica per a TV3
El president de la UEF, i metge forense de professió, podria deixar el càrrec aquest mes ja que grava una sèrie biogràfica per a TV3

“PER ESCRIT, NO HI HA RES”

L’encara president de la UEF reconeix que “no tinc cap notificació encara com a contestació a la carta. La veritat és que tampoc puc parlar de pressupost perquè tampoc sé quina serà la subvenció de la FCF. Una cosa, sense que es molesti ningú, és estar a Barcelona i una altra cosa diferent és el que vivim a Figueres o a Sant Carles de la Ràpita, per exemple. S’han dit moltes coses, però, per escrit, res”.

El metge forense Narcís Bardalet vol deixar la presidència “amb responsabilitat” encara que “jo continuaré anant a Vilatenim i, si puc, viatjar a domicili i ho faré perquè sóc unionista des dels vuit anys. He estat jugador des d’aleví, he tocat totes les tecles de l’orquestra musical, però ja està bé amb 5 anys en el càrrec”, comenta a Futbolcatalunya.