Als cadets de l’EF Gironès-Sàbat no hi ha qui els aturi

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

Porten dos partits amb les seves corresponents derrotes, però els cadets de l’EF Gironès-Sàbat estan disposats a donar ‘guerra’ en la Divisió d’Honor, una categoria de luxe en el futbol català

Campions Nike Premier Cup. EF Gironés-Sàbat // FOTO: NIKE PREMIER CUP
Campions Nike Premier Cup. EF Gironés-Sàbat // FOTO: NIKE PREMIER CUP

L’Escola de Futbol Gironès-Sàbat és un dels 16 participants en la Divisió d’Honor de Cadets 2013-2014. Des de la més absoluta modèstia, els gironins, que mantenen intacte el record del passat curs en el qual no només van obtenir una setena plaça digníssima sinó que també van participar en la Copa Catalunya, saben que els esperen moltes dificultats. Conscients de tot això, aquí està aquesta institució amb 15 equips federats i 8 més emmarcats en les diferents lligues escolars.

“Ens fa molt feliços tenir un equip en la Divisió d’Honor infantil i un altre en la cadet”, afirma el seu coordinador, Gabi Gaska a Futbolcatalunya “ja que ens costa moltíssim tirar cap a endavant”. Producte d’un treball que ja acumula “més de vuit anys”, l’EF Gironès-Sàbat  va néixer com a conseqüència de l’interès de “un grup d’entrenadors que ens trobem després de l’adéu del Vilobí. Recorden? Va ser absorbit pel Girona i aquí vam venir a parar uns quants”.

Gaska es queixa amb amargor quan diu que “ho tenim malament ja que sempre els millors xavals se’ls emporta el Girona encara que hi ha vegades que s’equivoquen”, però aquest important condicionant no els fa baixar els braços sinó tot el contrari “des de la més absoluta humilitat”.

Un repàs als integrants de la Divisió d’Honor Cadet posa els pèls de punta encara que “els xavals ja saben on estem. Treball i humilitat són les nostres claus sabent que hem de treballar el doble per estar aquí”. Perquè aquesta màxima és la que fa que l’entitat segueixi viva doncs, “això ens permet que els xavals segueixin amb nosaltres i intentar sempre salvar la categoria”

De la seva pròpia butxaca

I, atenció a l’important detall que ens desvetlla,  Gabi Gaska: “Aquí no rebem subvencions de ningú pel que els futbolistes s’han de pagar la seva quota”. Això significa que “als cadets els hi toca la quota més 300 euros pels desplaçaments en autocar, amb dret a portar a dos acompanyants”. És a dir, sobre els mil euros per una temporada en la qual els futbolistes saben que “hauran de lluitar moltíssim encara que també viatjaran com els grans equips i aniran a camps molt importants de Catalunya”.

Déu n’hi do: Barcelona, Espanyol, Cornellà, Girona, Nàstic, Damm … i així fins a completar una Divisió d’Honor Cadet espectacular.