Àlex López: la joventut ja està en el poder

El tècnic egarenc Alex López, que aquest curs dirigirà el primer juvenil del Jàbac i Terrassa, serà el més jove dels equips catalans a la Divisió d’Honor. Només 26 anys, però amb experiència suficient per a assumir aquesta responsabilitat

EDUARDO BERZOSA @EduardoBerzosa3
Jàbac i Terrassa, Alex López
Alex López, tècnic juvenil A // FOTO: Jàbac i Terrassa

Qualsevol pot dir que 26 anys és una edat ínfima perquè se li pugui reconèixer el seu historial en el món del futbol, però un repàs detallat al recorregut d’Àlex López deixa molt clar el camí d’aquest egarenc que ha sabut trobar el seu lloc en el futbol formatiu i que fins i tot va tenir la seva aventura a Algèria. L’accidentada temporada passada va portar al seu juvenil B a Lliga Nacional i aquesta propera 2020-2021 ho farà al capdavant del primer equip en l’elit de la Divisió d’Honor. Un luxe.

Després d’iniciar-se en la UD Sant Lorenzo on va dedicar 4 anys, va aterrar a la UFB Jàbac i Terrassa en la qual iniciarà la seva novena temporada. Prebenjamins i Benjamins van ocupar la seva primera part mentre que en el seu actual club ha anat escalant a poc a poc des de Prebenjamins (C i A), Benjamins, Juvenil B (tres cursos amb ascens a LNJ inclòs) i ara Juvenil A.

Jàbac i Terrassa, Alex López

Només 26 anys i al capdavant d’un històric juvenil // FOTO: Jàbac i Terrassa

Però Alex López també combina la seva passió de la banqueta amb l’escola d’entrenadors perquè fa classes de tàctica i metodologia. Qui va dir que la joventut ha d’arribar al poder? La joventut ja està en el poder i brilla amb llum pròpia.

AIXÍ VEU EL TÈCNIC LA DHJ 2020-2021

“Per un comunicat crec que la Juvenil Divisió en el grup 3 és un dels grups més forts de la categoria i trencar el grup penso que reduiria el nivell, cosa que no beneficiaria al futbol en general. D’altra banda en una categoria on el pressupost és un factor determinant, els equips de menys pressupost, com nosaltres, si hi hagués reducció d’equips per grup, sortiríem perjudicats”.

“Crec que una lliga de 20 seria una lliga competitiva, bonica i justa per a tots. Lògicament el primordial en aquests temps és assegurar la salut de tot el col·lectiu i jugar amb les millors garanties sanitàries, si això implica una modificació dels grups i reducció d’equips, tots haurem de ser responsables i acceptar les normes marcades”.

“Penso que en aquesta lliga estan molt marcats els equips de la part alta i els equips de zona mitjana-baixa. Les pedreres com Zaragoza, FCB Barcelona, RCD Espanyol i Mallorca són els principals candidats a estar en aquesta part de dalt per a disputar el títol de lliga”.

“Un favorit? Optaria per Saragossa, un equip que va fer bona temporada la campanya anterior amb una base molt àmplia de futbolistes nascuts en el 2002, aquesta experiència en la categoria penso que pot ajudar-los a ser clars favorits al títol. Així i tot el nivell dels altres equips fa que vegi una lliga molt igualada pel títol.

Jàbac i Terrassa, Alex López
A l’elit del futbol juvenil espanyol // FOTO: Jàbac i Terrassa

“Nosaltres com Jabac, penso que afrontem una campanya il·lusionant i amb una cosa molt important, experiència d’una base àmplia de jugadors que van competir la temporada passada en el nostre Juvenil A. Tot i això, sent ambiciosos i realistes, la nostra meta competitiva és la permanència. Arribar a aquest objectiu sense problemes a final de temporada. Tot el que vingui de més serà premi al treball exigent i constància de l’equip, creiem en això per la il·lusió que afrontem l’any.”

“Amb l’ascens del Juvenil B a Lliga Nacional, arribem a una estructura en la qual l’exigència formativa de jugadors per a Divisió d’Honor serà molt més completa, si pensem que hi ha jugadors en el B que estan a l’altura de la categoria i que poden venir a sumar, per part nostra, benvinguts seran. També entenem que el Juvenil B en el primer any en lliga nacional té un repte exigent i per a nosaltres és de vital importància arribar als objectius de tots dos equips.

“Tant el meu cos tècnic com jo entrem en una categoria on el nivell d’entrenadors és molt alt. Ser l’entrenador més jove de la categoria em motiva a ser exigent amb mi mateix i créixer com a professional”