Alegries a Olot, Peralada i Vilafranca; tristesa al CE Júpiter

La jornada 37 ha certificat moltes coses. L’Olot s’ha proclamat campió de #3div5 després de golejar al Castelldefels; el Peralada queda segon, i el Vilafranca es classifica pel play-off. Per baix, descens del Júpiter i acompanyarà a Primera Catalana al Sabadell B

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER
Gran Festa a Olot, però encara resta el millor/ FOTO: UE OLOT

L’Olot de Ramón Maria Calderé ha pogut celebrar en aquesta penúltima jornada, i davant de la seva afició, el campionat de Tercera Divisió, i haurà de disputar una eliminatòria per assolir l’ascens a Segona B. Aconseguia els punts que els faltava guanyant (5-0) al Castelldefels, que segueix lluitant per mantenir-se a la categoria. Mas Costa, pitxixi de la categoria marcava un hat-trick (25′, 48′ i 73′) per liderar la victòria clara, acompanyat del doblet d’Hèctor Simon.

El Peralada acaba segon la temporada després de guanyar a l’Ascó per 3-0 i s’assegura el subcampionat, i ara tocarà començar a pensar en el play-off que es disputarà en poques setmanes. L’Ascó, quan millor estava rebia el primer gol en contra (32′), quan Forgas superava al porter ebrenc. El mateix Forgas augmentaria les distàncies (64′) mentre que Jorge, a l’afegit, sentenciava per fer el 3-0 final.

El Vilafranca sap que serà de play-off. S’ho ha assegurat aquesta jornada disputar novament un play-off d’ascens, però quedarà saber si ho farà com a tercer o com a quart. Victòria aquesta jornada davant d’un Manlleu que es complica la permanència (2-0), amb els gols de Josue (18′) i Oribe (89′).

El Terrassa haurà d’esperar a la darrera jornada per saber si disputarà o no play-off. Jornada amarga amb l’empat a l’Olímpic davant de la Pobla de Mafumet, en un partit sense gols. A la darrera jornada, els egarencs hauran de sumar almenys un punt o esperar que el Sant Andreu no guanyi. Els barcelonins, aquesta jornada perdien a casa davant del Figueres, i desaprofiten una excel·lent oportunitat per escalar a la quarta posició i dependre només d’ells, però el gol de Del Campo pel Figueres, al temps afegit, deixava glaçat el Narcís Sala.

Altra vegada, el Vilafranca jugarà la promoció d'ascens a Segona B / FOTO: FC VILAFRANCA
Altra vegada, el Vilafranca jugarà la promoció d’ascens a Segona B / FOTO: FC VILAFRANCA

El Júpiter, amb el CE Sabadell B al descens

Després que es coneixés el descens matemàtic del Sabadell B, aquesta jornada es coneix el del CE Júpiter, que l’empat davant de La Jonquera (0-0) no li servia per arribar vius a la darrera jornada. Amb 35 punts diuen adéu a Tercera Divisió, mentre que La Jonquera, amb 39 punts, es troba en zona de perill pels descensos per no compensació.

La derrota del Manlleu davant del Vilafranca també els deixa en una situació complicada i tindran el darrer cartutx en els últims 90 minuts de la lliga regular. Quant a la UE Castelldefels, que perdia 5-0 a Olot, es troba setzè a 3 punts de la Montañesa (15è) i també s’ho jugarà tot al darrer partit de lliga.

Victòria ajustada i treballada de La Montañesa a Nou Barris davant del Cerdanyola, que els manté amb moltes opcions a permanència a l’última jornada de lliga. El gol tardava a arribar però al minut 86 Pedro Garcia marcaria un gol que pot valer el seu pes en or.

Empat entre Palamós i Europa que fa que l’Europa només pugui quedar sisè per la cua, i s’haurà de veure quants equips acaben baixant a Primera Catalana. Punt que els situa amb 44 punts, dos més que la Montañesa (15è).

Un dels únics partits amb poca cosa en joc quant a objectius a la classificació ha estat el duel que acabava amb victòria pel Vilassar de Mar a Granollers, per un resultat clar de 0-3. Senent donava avantatge als visitants a la primera part, i a la segona part, amb gols de Soufiane, i novament de Senent, en 4 minuts, sentenciaven el matx.