Alberto Prieto, joventut i idees clares a la presidència del Santfeliuenc

El president del Santfeliuenc només té 32 anys i ja en fa set que ocupa aquest càrrec. Durant aquest temps el club ha passat de les categories regionals a la Tercera Divisió, tot i haver retallat més d’un 50% del pressupost. Consolidar la categoria, augmentar la massa social i veure el nou camp el desembre són els objectius de Prieto

Alberto Prieto, amb la nova graderia de Les Grasses al darrere // FOTO: Futbolcatalunya.com
Alberto Prieto, amb la nova graderia de Les Grasses al darrere // FOTO: Futbolcatalunya.com

Alguns entrenadors se’ls hi pot dir la coneguda expressió de “encara tens edat per a jugar”. En el cas dels presidents això ja és menys comú, tot i que en clubs com per exemple el Santfeliuenc es pot aplicar perfectament. Ell mateix ho reconeix a Futbolcatalunya.com: “El primer comentari que em fa la gent quan em coneix és sobre la meva joventut. Ja fa set anys que estic com a president i quan vaig entrar era el més jove de la historia del meu club”.

No és l’únic, ja que com explica l’Alberto “el company Talavera de Cornellà i algun més també són joves i mica en mica hi ha més presidents de poca edat”. Poca edat, que no poc coneixement. I és que la directiva del Santfeliuenc tenia clar des d’un bon principi “que si volíem pujar categories havia de ser a base de treball, perquè no som un club amb molts recursos econòmics”.

A partir d’aquest treball “reculls fruits” a nivell esportiu, on el president declara que “estem fent història després de 108 anys”. No s’ha d’oblidar que aquesta temporada és la primera del ‘Santfe’ a la Tercera Divisió i el dirigent blanc-i-blau ho vol aprofitar per a incrementar la massa social. L’entitat compta ara mateix amb uns 300 socis gràcies a la bona marxa de l’equip i a la importància que li dóna la directiva a aquest aspecte.

“Això era una assignatura pendent de totes les directives d’aquest club” reconeix l’entrevistat. Estratègies com preus econòmics han permès duplicar el número de socis de l’any passat a Primera Catalana i, atenció, la directiva vol arribar als 500. Tots els abonats de l’equip podran gaudir d’un Les Grasses adaptat i remodelat per a la Tercera Divisió, que s’espera que estigui enllestit pel desembre.

Menys recursos, millor rendiment

La construcció de la nova grada la paga l’Ajuntament, ja que l’estadi és Municipal. El Santfeliuenc no té els diners com a principal punt fort, sinó el bloc: “quan un equip puja de categoria és una incògnita. Nosaltres tenim clar que tenim un grup fet i només hem tingut 5 baixes i 5 altes”. Aquest grup fet ha protagonitzat una arrencada de somni a Tercera, en la que el Santfeliuenc ocupa la sisena posició amb 13 punts i… ha arribat a estar en posicions de promoció d’ascens a Segona Divisió B!

El president, molt prudent i coneixedor de com està el club, declara que “l’objectiu és la permanència i després ja no sabem que pot venir”. Sembla un miracle que el que ha passat a Sant Feliu de Llobregat, sobretot tenint en compte la retallada d’un 50% de pressupost que es va produir fa quatre anys. Alberto Prieto explica que “jo vaig dir la veritat que teníem i per això mai hem degut res a ningú. Som rigorosos amb els diners i sempre hem complert”.

“Creiem que cuidar els jugadors és més important que un sou” afegeix el nostre protagonista, que posa un exemple de les seves paraules en la nit d’hotel que va tenir la plantilla el dia del desplaçament a Sant Carles de la Ràpita.

“La Seguretat Social ens afectarà molt poc”

Pel que fa a un dels temes de rigorosa actualitat del futbol català, Alberto Prieto afirma que “tenim part del que ens demana la Seguretat Social al dia. Ha vingut en un mal moment i de mala manera però ens hem d’adaptar al problema”. Els aficionats de l’equip no s’han de posar nerviosos, ja que “a nosaltres ens afectarà molt poc. L’únic que s’ha de demanar al Govern és que sigui just perquè aquí no venim a guanyar diners i som clubs sense ànim de lucre”.

El president no va assistir a la reunió dels clubs de Tercera Divisió de la setmana passada perquè es trobava de viatge, però ho troba una “molt bona idea”. Aquest ferroviari de professió justifica la seva absència i, en definitiva, la dedicació al seu club dient que “qualsevol president d’entitats com el Santfeliuenc ho ha de fer per passió i com a hobbie”.

Amb només 32 anys i set a les esquenes en el càrrec, de cara al futur el Santfeliuenc podria tenir a un ‘Ferguson’ de president? “De moment per mandat em queden quatre anys. Estic molt ben rodejat i seguir més enllà d’això dependrà de la vida personal de cadascú”.

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com