Alberto Izquierdo, l’esperança del Morell

Cuers, amb només un punt dels 27 possibles i sense cap gol a favor. Aquests són els números que haurà de canviar l’Alberto Izquierdo per intentar reconduir la delicada situació del CD Morell i salvar la categoria

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
Alberto Izquierdo ha estrenat banqueta al Morell // FOTO: C. U.
Alberto Izquierdo ha estrenat banqueta al Morell // FOTO: C. U.

Segona experiència d’Izquierdo a la Primera Catalana i segon gran repte per aquest jove entrenador de 30 anys que, fa dues temporades ja va salvar al Torredembarra del descens, per classificar-lo com a cinquè una temporada més tard, fent història amb el club torrenc. Fa poc més d’una setmana es fa càrrec del CD Morell amb les mateixes ganes i il·lusió de llavors i amb la promesa de treballar el màxim per sortir del pou en el qual es troba l’equip.

Parlem amb ell d’aquest nou projecte, dels jugadors que té i dels que vindran i de com capgirar la dinàmica negativa que pateix l’equip.

Tenint en compte la delicada situació esportiva que està travessant el Morell, què et porta a fitxar pel club?

Feia un any que no entrenava  i ja tenia ganes de tornar a fer-ho. Va sorgir aquesta oportunitat i crec que per un entrenador sense gaire experiència com jo era una gran oportunitat.

No és la primera vegada que et trobes en aquesta situació. Fa dos anys aconsegueixes salvar la categoria amb el Torredembarra després de fer-te càrrec, també, en una situació semblat a la d’ara. Aquest antecedent suposa una pressió afegida per a tu?

No. La veritat és que ara estic més tranquil que llavors; d’allí agafo l’experiència d’entrenar a un equip que estava abaix i això em servirà per afrontar millor els partits i poder sortir del pou com més aviat millor, que és el que necessitem.

He trobat uns jugadors predisposats i amb moltes ganes de tirar això cap endavant

A la següent temporada, classifiques a l’equip del Tarragonès a la cinquena posició, un fet històric pel club. Quina va ser la clau d’aquell èxit?

Es va formar un gran conjunt de jugadors, molts dels quals eren amics fora del camp. Aquesta complicitat, juntament amb els reforços que ens van arribar de la Pobla, com Sergio o els germans Vidal, ens va catapultar cap amunt.

Com ja hem dit, és la teva segona experiència a Primera Catalana. Conèixer la categoria suposa un avantatge a l’hora d’afrontar aquest nou repte?

Sens dubte. He pogut veure alguns partits on m’he retrobat amb jugadors que ja coneixia i també he vist que existeixen moltes similituds amb la meva experiència anterior. Aquest fet em permet fer front amb més garanties aquest projecte.

Alberto Izquierdo va patir al seu debut amb el Morell // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)
Alberto Izquierdo, al seu primer partit amb el Morell, contra el Santboià // FOTO: David Ferrer (fcsantboia.cat)

Centrant-nos de ple en el teu nou equip. Quina sensació et va transmetre el vestidor quan arribes?

Em vaig trobar amb uns jugadors predisposats i amb moltes ganes de tirar això cap endavant, tot i la situació en què ens trobem. Sincerament em van sorprendre molt gratament, sobretot per l’alt ritme amb el qual van entrenar en les dues sessions que hem pogut fer.

Debutes el cap de setmana passat contra el Santboià. Tot i no estar a la banqueta per temes de fitxa, com vas viure aquest debut?

Encara que vaig haver de viure el partit darrere de la banqueta, ho vaig fer amb molta il·lusió i ganes, recordant la meva etapa a la Torre i intentant ajudar en tot el que podia als meus jugadors.

Què els hi dius als teus jugadors abans de sortir damunt del terreny de joc?

Que la pressió, si les coses sortien malament, era meva, que ells sortissin a jugar, a fer les coses com les saben fer i sense nervis.

És imprescindible començar a marcar gols i a partir d’aquí, molt de treball

Pel poc que has pogut veure, la vostra classificació reflecteix el nivell que té l’equip?

Hi ha equip per estar més amunt a la classificació, hi ha equip per fer més gols i per rebre’n menys, però no obstant això, creiem que poden donar més i evidentment s’han de reforçar posicions. Estem convençuts que amb els jugadors que tenim i els que puguin arribar sortirem del pou.

Llavors, podríem dir que la situació que s’està vivint és qüestió més psicològica que futbolística?

Potser sí que és un tema psicològic, de venir-nos abaix quan ens marquen un gol o de la pressió que senten per veure que no arriba la primera victòria.

Com es pot sortir de la cua de la classificació?

Ara mateix, és imprescindible començar a marcar gols i a partir d’aquí, molt de treball. Als entrenaments estem intentant inculcar una forma d’entrenar amb molt de ritme i intensitat perquè entenguin que l’única manera de guanyar és córrer més que el rival.

Fermí Recasens, primer reforç a arribar. Què aportarà a l’equip?

És un jugador al qual conec molt bé de la meva etapa al Torredembarra on el vaig tenir sota les meves ordres i estic segur que aportarà un plus de qualitat al conjunt. Al Vilafranca ha estat lesionat i no ha gaudit de gaires oportunitats però esperem que ja estigui recuperat del tot i sigui un gran reforç per a nosaltres.

Ja has comentat que esperes que vagin arribant nous fitxatges. Com està el tema?

Estem treballant en el tema perquè arribin tan aviat com es pugui. Som conscients que si només portem un punt, alguna cosa nova a d’arribar per canviar la dinàmica i nosaltres estem oberts a tot el mercat.

Quines són les posicions a reforçar més urgentment?

En totes les línies s’ha de millorar, des de la porteria fins a la davantera.

A hores d’ara, l’únic objectiu és la salvació?

Sent realistes, ara mateix la salvació està lluny. Tenint en compte això, el nostre primer objectiu és guanyar el pròxim partit i intentar aconseguir el màxim de punts cada setmana.

L’adaptabilitat feta entrenador

Defineix-te com a entrenador.

Un entrenador amb molta il·lusió, moltes ganes, molt treballador i que vol que els seus jugadors es mostrin intensos però sense deixar de passar-ho bé amb el futbol.

Com sols viure els partits des de la banqueta?

Tot i que sóc tranquil, visc els partits amb molta intensitat, estic al damunt dels meus jugadors i intento ajudar-los en tot el que puc.

Com juguen els conjunts d’Izquierdo?

Jugo en funció dels jugadors que tinc i m’adapto a ells.

Ja sabem que t’adaptes als jugadors que tens però, també t’adaptes al joc del rival?

Sí. Crec que sempre t’has d’adaptar al rival, ja sigui en la forma de jugar, en el joc d’estratègia, etc…

Ets un entrenador jove, amb poca experiència, no obstant això, quina és la teva meta?

No em marco cap meta, ara mateix només penso a intentar salvar al Morell a final de temporada i res més. Després que vingui el que hagi de venir i on em porti el meu treball i la meva il·lusió.