Albert Lara, ‘l’àngel de la guarda’ del futbol català

No és l’únic sinó un més, però el jugador del Viladecans, Albert Lara, infermer també a l’Hospital de la ciutat, multiplica els seus horaris en aquesta lluita diària contra el coronavirus. El futbol? És és el de menys, sens dubte

@ManuelSeguraM
Albert Lara, Viladecans
Qui és? Juga al Viladecans/FOTO: Albert Lara

Atén la trucada de Futbolcatalunya després de diverses guàrdies consecutives de dotze hores, ho fa sense presses i demostra que la seva única preocupació ara és ajudar a la gent. Sense temps per a res que no sigui l’Hospital i recuperar-se a casa, al costat dels seus pares, Albert Lara (24 anys) és la viva imatge de l’esforç dels nostres sanitaris i, igual que demostra el seu lliurament sobre els terrenys de joc amb el Viladecans, ho fa en el seu capítol professional.

“Jo intento donar el millor de mi. Fa tres anys que vaig arribar al Viladecans i fa tres anys que vaig començar en aquest Hospital perquè jo visc a Sant Boi i la veritat és que no tinc temps per a pensar en el futbol perquè la realitat que m’envolta és molt seriosa”, comenta Lara, molt apesarat “per tot el material que fa falta als meus companys en molts llocs. Nosaltres no ens podem queixar a Viladecans però vivim tantes coses que ens produeixen molta por. Ja van més de 25.000 sanitaris malalts i atenció als qui no se’ls han fet els tests. No pot ser viure en aquesta tensió ni tampoc poder fer una abraçada al teu pare i a la teva mare”.

Albert Lara s’esplaia. No fa falta ni preguntar: “El nombre d’urgències, que és on jo estic, ha baixat, hem tingut respir encara que a veure què passa en aquestes dues pròximes setmanes. Un arriba esgotat a casa i només desitja que això es vagi solucionant”.

“El futbol no és res”

I el futbol? Entrenes? “Ara mateix el futbol no és res i que comenci abans o després m’és igual, exactament igual. És que no pensem que el contagi és molt fàcil que es doni i que s’haurien de fer tests a tota la població. Això és una bogeria i, si arriba l’estiu, no vull jugar a l’estiu. Jo no sóc especialista de res però hi ha molta gent que parla sense coneixement”.

Missatge al president Soteras

Per cert, si Lara tingués l’oportunitat de parlar amb el president de la FCF, Joan Soteras, li diria que “la competició no es pot iniciar sense que tothom s’hagi fet o li hagin fet els tests. La salut és el primer de tot, no em faria gens de gràcia poder contagiar a ningú i anar a entrenar ja seria una irresponsabilitat”.

Missatge que ampliaria a polítics i responsables sanitaris. “Quan tot això passi i puguem sortir al carrer, no demanem augment de sou sinó millors condicions de treball, poder treballar en condicions i protecció per a tots”. Va parlar ‘l’àngel de la guarda’, com alguns més (per descomptat) del nostre futbol català.