Albert Company: “Volem una Pobla Mafumet equilibrada”

Atrevida, valenta, jugant la pilota però sense descuidar els aspectes defensius. Aquesta és la Pobla que ens proposa l’Albert Company per aquesta temporada

CAROLA UGRINOVIC @carolaugri
L'ex president de la Pobla, l'Iván Carrasco i l'Albert Company el dia de la presentació d'aquest últim // FOTO: cfpoblademafumet.com
L’ex president de la Pobla, l’Iván Carrasco i l’Albert el dia de la presentació d’aquest últim / FOTO: cfpoblademafumet.com

Jove, lluitador, amb les idees molt clares i coneixedor del futbol base. Aquest és l’Albert Company. Un míster que després de viure la temporada passada, potser un dels pitjors moments de la seva carrera a nivell extraesportiu amb el Reus B, aquest juny va aterrar a la Pobla de Mafumet per agafar les regnes del filial del Nàstic. Sense renunciar a res, encara que amb els peus a terra, en Company vol inculcar uns conceptes futbolístics que, a poc a poc, es van veient en el conjunt pobletà i que, si res es torça, brindaran grans tardes de futbol al Municipal.

Pocs dies abans del debut a Tercera hem volgut xerrar una estona amb l’Albert perquè ens expliqui quines són les seves sensacions, com arriba l’equip o quin serà l’objectiu per aquesta campanya, entre altres coses.

“Estic convençut que he arribat a un gran club”

Què et va atreure del projecte de la Pobla?

Que podia continuar en un filial d’un club professional, tot i baixar de la LFP, que és la segona banqueta més important de la província de Tarragona i que els futbolistes estan a un pas de la professionalització i a tot això, no es pot dir que no. A part també, m’agrada treballar amb gent jove i aquest projecte em dóna aquesta oportunitat.

Quines són les teves primeres sensacions personals?

Des d’un principi, les sensacions han estat bones. Estic tranquil, satisfet i convençut que he arribat a un gran club.

Parles de tranquil·litat. La necessitaves després de la temporada tan complicada que vas viure al Reus B?

És veritat que a nivell extraesportiu la temporada passada va ser molt complicada però a nivell esportiu vam estar molt tranquils, el nostre dia a dia no era més difícil per tot el que succeïa lluny dels terrenys de joc. La diferència, avui dia, és que gaudim d’una tranquil·litat en tots els nivells.

Una temporada extraesportiva complicada, tot el contrari que l’esportiva on es van quallar uns grans resultats. Et sents pressionat perquè l’afició pobletana esperi el mateix?

No, són contextos diferents, clubs diferents, equips diferents, fins i tot jo sóc diferent perquè tots evolucionem. Nosaltres tenim unes idees concretes de joc que intentarem plasmar-les aquí, no obstant, seria un error buscar una còpia del Reus B.

“Esportivament seria un error buscar una còpia del Reus B”

Portes, gairebé, dos mesos i mig a la Pobla i has hagut de lidiar amb la marxa del teu segon Javi Robles. Què ha motivat aquesta baixa?

Tots tenim les nostres aspiracions i prenem les decisions personals que creiem millors i jo les respecto. En Javi és amic meu i li desitjo el millor i espero cobrir la seva baixa tan aviat com es pugui.

Centrem-nos de ple en el tema esportiu i en l’equip. Fes-nos una valoració de la pretemporada.

Ha estat una pretemporada, com crec que és habitual, de menys a més. T’he de dir que estem contents, primer amb la predisposició dels jugadors i segon perquè les lesions els estan respectant i, aquest és un aspecte molt important. La valoració és positiva, comencem a veure el que volem que sigui la Pobla i tinc claríssim que aquests nanos competiran des del primer dia.

La competitivitat és innegociable en aquest equip?

Totalment. A més, penso que aquesta competitivitat forma part de l’ADN del futbolista del Nàstic. El futbol base grana té un ADN híper competitiu i nosaltres volem potenciar-lo i barrejar l’agressivitat, la potència física, la rapidesa… que posseeixen aquests jugadors, amb la nostra manera de veure el joc.

“Tinc claríssim que aquests nanos competiran des del primer dia”

Quins altres aspectes són innegociables?

Actitud, ganes i il·lusió d’anar cap endavant. No tolerarem que un futbolista no tingui aquests valors i tampoc, com a cos tècnic podem estar darrere dels jugadors tirant d’ells constantment.

Estàs satisfet amb la plantilla que heu confeccionat?

Si, molt. Hem confeccionat una plantilla molt jove de l’any 99-2000 amb moltíssima qualitat i que compten amb els valors dels quals parlàvem abans, aquesta il·lusió, aquestes ganes de fer un pas endavant i, al final, això és el que desitja qualsevol entrenador. Ara, el que nosaltres intentarem és que els nois madurin per aconseguir que siguin els més competitius possible, al més aviat possible.

Company en una de les primeres sessions amb la seva plantilla // FOTO: @CFPoblaMafumet
Company en una de les primeres sessions amb la seva plantilla // FOTO: @CFPoblaMafumet

Et preocupa que aquesta joventut us pugui passar factura en moments puntuals de la temporada?

En absolut. Al contrari, fins i tot et diria que ho veiem com un factor positiu, ja que aquesta joventut i inexperiència els fa no pensar gaire, ser atrevits, valents, inconscients… i independentment que per aquest motiu puguem perdre algun punt, estic segur que també guanyarem molts.

“Tinc la sort que la direcció esportiva i jo remem en el mateix sentit”

Comptes amb fins a 11 jugadors del juvenil. Confiança cega en la pedrera grana.

Totalment, a més no entenc la idea d’un filial d’una altra manera. Sóc coneixedor de tot el treball que hi ha darrere del futbol base i tota aquesta feina es quedaria en res si no hi confiéssim. En aquest sentit, tinc la sort que la direcció esportiva i jo remem en el mateix sentit.

Falta alguna peça per tancar la plantilla?

El mercat a Tercera està obert fins al gener i si hi ha un jugador que millora el que tenim, li veiem futur professional, és sub-23 i econòmicament és viable per al club, benvingut sigui. Encara que, nosaltres estem molt contents amb l’equip que hem conformat perquè tenim una plantilla àmplia i completa i, a més, podem comptar amb els nanos de la Pobla B i el juvenil.

Aquest dissabte debuteu a la lliga davant l’Horta. Com arriba l’equip?

Amb moltes ganes de realitzar un bon partit, amb moltes ganes de treure els 3 punts però conscients de la dificultat d’un rival atrevit i que vol la pilota. Tot i que penso que es veurà un bon matx, vistós i entretingut i que sortirem a posar en pràctica el que hem treballat amb la màxima il·lusió, no em preocupa en excés el que passi en aquesta primera jornada, donat que això és un projecte a llarg termini.

“Espero que la ciutat de Reus pugui continuar gaudint del futbol”

Quins són aquests elements que heu treballat?

Sobretot, hem intentat inculcar la nostra manera d’entendre el joc, la nostra manera de fer les coses i com volem que sigui aquest equip.

I, com voleu que sigui?

Atrevit, valent, que vagi amb la pilota a dalt, que proposi un joc combinatiu, encara que sense renegar d’un contraatac, d’una transició ràpida, que sigui capaç, també, en determinats moments de defensar bé a l’àrea. En definitiva, que intenti dominar tots aquests aspectes i ser un equip equilibrat.

“Objectius; competir  i que arribin jugadors al Nàstic”

L’objectiu de la temporada és…

Posar-nos un objectiu classificatori a 9 o 10 mesos vista i sense haver-nos mesurat les forces amb ningú no té gaire sentit. Crec que en un filial hi ha 2 objectius bàsics: el primer és competir a la categoria on estem, això si, sense renunciar a cap classificació i el segon, un objectiu de màxims, és a dir, aconseguir que el màxim de jugadors que passin pel filial arribin a jugar amb el Nàstic al nivell més alt possible. Si es compleixen aquests dos objectius, la temporada es pot donar per bona.

Per tancar l’entrevista, no voldria que marxessis sense preguntar-te com estàs veient, ja des de la distància, tot el serial del Reus Deportiu.

Amb molta tristesa i ràbia, sobretot pels aficionats, simpatitzants i socis del club que no s’ho mereixen. Aquí estem parlant de sentiments i aquests estan per damunt de qualsevol cosa, entrenadors, presidents, jugadors… i aquesta situació no s’hauria de donar en els clubs actuals. Dit això, espero que hi hagi un final feliç i que la ciutat de Reus pugui continuar gaudint del futbol.

Tot i els problemes extraesportius, el Reus B va acabar quallant uns grans resultats de la mà de l'Albert // FOTO: cfreusdeportiu.com
Com a ex entrenador del Reus B i des de la distància, l’Albert sent ràbia per la situació roig-i-negra /FOTO: cfreusdeportiu.com