Albert Coca: “L’objectiu és clar: la salvació”

Dues victòries, un empat i una derrota és el balanç del Cerdanyola FC en els quatre partits disputats en Tercera Divisió. En la temporada del desitjat ascens, el seu capità Albert Coca vol, primer, mantenir-se i després ja es veurà

FOTO: Laia Divols
Albert Coca és el capitá del Cerdanyola V. // FOTO: Laia Divols

Temporada històrica per a un club modest com el Cerdanyola FC, però per a tu estar a  Tercera no és nou. Com et prens la teva tornada a la categoria?

Feia tres anys que no competia en Tercera divisió. Havia jugat en aquesta categoria  durant  els meus  primers  anys d’amateur,  hi vaig estar  durant  6 anys en  diferents  clubs  de la categoria,  algun  dels  quals milita  ara  en categories superiors com el cas del Girona i el Badalona. Personalment tinc moltes  ganes  i  il·lusió a competir  en  una categoria bonica on hi ha molt bons equips i jugadors,  i també de fer les coses ben fetes després fer un any històric amb el Cerdanyola, un club modest en el qual s’estan fent les coses molt bé.

Com esteu preparant l’equip de cara a aquesta temporada?

L’equip    ha  treballat  molt bé    durant  la  pretemporada.  S’han  incorporat  4  o  5  fitxatges  amb  experiència  en    la categoria  els quals    s’han adaptat molt bé al grup, que  venia  ja d’una dinàmica positiva en Primera Catalana.  La majoria  dels    jugadors  de l’any    passat  debuten  en tercera i tot té un període d’adaptació, encara que cada vegada som més competitius.

Creieu que sou un equip que pot donar guerra en tercera?

Nosaltres  sabem  com  és  el nostre  objectiu,  que  no  passa    per pensar  en una altra cosa que no sigui la salvació. Som un equip modest que milita per primera vegada  en  aquesta  categoria  estatal. Un  club que  solament  fa  sis  anys  que es  va fundar  després    de la fusió de  diversos  clubs  de  Cerdanyola    del Vallés. Pas a pas es pot  arribar  molt  lluny.  Hem de mentalitzar-nos clarament de quin és el nostre objectiu i no pensar més enllà, la qual cosa és clar és que l’equip que vulgui guanyar-nos haurà de córrer molt, som un equip molt ordenat amb les idees molt clares que això és el principal per a un grup, saber a que juga i nosaltres ho tenim clar.

La passada campanya vas acabar com un dels porters menys golejats. Quines són les teves metes i els teus objectius de cara a aquesta temporada?

Col·lectivament  l’objectiu    és clar    que  és  la  salvació,  i,  personalment, no  vaig a enganyar, m’agradaria com a qualsevol porter ajudar cada partit al meu equip i encaixar els menys gols possibles. Després si em donen el premi al menys  golejat molt millor, tots  els futbolistes,  en  aquest  cas  el  porter, som egoistes… com menys gols em fiquin molt millor. I sobretot per sobre del personal està el col·lectiu i signo no ser el menys golejat  però que se salvi el meu equip, això ho tinc clar.

Quin ha estat el teu millor moment com a futbolista? I el pitjor?

Jo sempre dic que el meu millor moment està per arribar, però em quedo amb els ascensos a Badalona i Girona a Segona Divisió B i amb l’ascens del meu Cerdanyola    a Tercera  divisió,  en    el qual  em  vaig sentir  molt realitzat com a futbolista. Una experiència que no canvio per res, sobretot pels dos  anys magnífics  i  la  gent  que  ens     ha recolzat  sempre. I  els  pitjors, està clar    que  són les  lesions  que, toco fusta, m’estan    respectant  els últims anys, però en els meus inicis no em  van respectar  amb fractures de dits, fractura  del turmell  i fractura  d’una vèrtebra  que,  per  sort,  ja  vaig passar  i puc seguir gaudint d’aquest esport.

L’any passat, segon capità, aquest et toca liderar al grup. Una responsabilitat afegida?

Més  que  responsabilitat, és  un  orgull  el  liderar  aquest  grup,  on  no  hi ha problemes  entre  nosaltres,  on  tot  és  molt  fàcil,  ja  que  tots  tenim un  objectiu  comú  i  remem  tots  en    el mateix  sentit.  Porto  tres  anys aquí i em sento valorat i respectat tant per companys, cos tècnic, junta  directiva  i  afició  que  des del    primer  dia  ens  recolza.  Si  haig de  representar-los, per a mi, és un orgull.

MIREIA SANZ
www.cfc.cat