Alerta vermella a les banquetes de Segona B

Jordi Roger, Manolo González, Christian Ziege i Jose Solivelles no dirigiran els seus equips la propera jornada. Fins a vuit entrenadors del grup 3 han estat expulsats en 13 jornades de lliga

JORDI MESTRES @jordimestres7
L'àrbitre expulsa a Manolo González a Cornellà // FOTO: Eloy Molina
L’àrbitre expulsa a Manolo González a Cornellà // FOTO: Eloy Molina

Veure un partit sense entrenadors a la banqueta ja no és impossible. Va passar en el partit Cornellà-Badalona de la jornada 12, quan Manolo González i Jordi Roger van ser expulsats. Amb cinc minuts de diferència! Dos partits de sanció per a cadascú, que no s’asseuran a la banqueta la propera jornada com Jose Solivelles (3) i Christian Ziege. Tots per protestar, segons l’acta arbitral. Però, on està el límit entre una protesta i una falta de respecte? Des del col·lectiu d’entrenadors hi ha queixes per falta d’informació i, en definitiva, de comprensió. Ningú ha dit als tècnics on estan els límits i veuen com cal poc per a perdre molt. I és que el mínim de partits de sanció són dos.

Donat que el comitè arbitral és inaccessible, a FutbolCatalunya hem volgut copsar el punt de vista de la part afectada. Quatre tècnics, tots expulsats durant aquesta temporada, opinen sobre la facilitat per a treure vermella i la gran quantitat d’expulsions de primers entrenadors aquesta temporada. Vegin.

.
.

Manolo González: “L’ÚNICA SOLUCIÓ ÉS UNA VAGA”

Manolo González va ser expulsat a Cornellà per ‘protestar una decisió meva’, segons l’acta arbitral. Ell ho explicar així:Van anul·lar un gol a Moha i em vaig girar a la banqueta dient “venga, hombre!”. Em ve i em diu que estic amonestat. Li demano el motiu i em diu que estic expulsat”.

El tècnic del Badalona reconeix que “em poden expulsar perquè sóc una persona temperamental”, però “no poden estar més pendents d’això que de xiular. Si insultes o faltes al respecte, és normal, però la resta no”. I les expulsions no són, en cap cas, per insults o faltes de respecte. Manolo González compara el que passa a Segona B amb Primera “on els hi diuen de tot i nosaltres per molt menys que ells estem fora”.

“Agredir a un contrari o provocar una lesió no és ni targeta, però per una protesta t’expulsen”, afirma el gallec, que veu una única solució: “Fins que no fem una vaga, no es solucionarà. No es farà, però és la única manera”.

Jordi Roger: “ELS ENTRENADORS ESTEM SOLS”

En el mateix partit, cinc minuts després, va ser expulsat Jordi Roger. Pel mateix motiu, segons l’acta. “Contra el Badalona em van expulsar per dir “No!” a un fora de joc. És una guerra que tenim perduda i no sabem on estan els límits”, així ho explica. L’entrenador del Cornellà creu que “al final estem a les mans dels àrbitres i les seves interpretacions. Acabarem sense poder-nos aixecar de la banqueta. El futbol es viu amb passió, intensitat i tensió. Tots ens juguem molt”

Jordi Roger demana “una mica més de respecte pels entrenadors igual que els àrbitres en demanen per ells” i sap “que es poden equivocar”, però “ells juguen amb la feina d’una setmana”. Per últim, una darrera reflexió: “Els àrbitres tenen el comitè, els jugadors l’AFE i nosaltres estem sols. No ens ajudem ni entre nosaltres i tothom està desitjant treure’t la banqueta. Som un col·lectiu egoista”.

.
.

Jose Solivelles: “NI AMB EDUCACIÓ PODEM PARLAR”

Jose Solivelles és l’únic entrenador expulsat en dues ocasions en el que portem de lliga. Porto dues expulsions. La primera per dir que tots ens juguem molt sense cridar ni aixecar els braços. La segona per donar un cop a una ampolla a causa d’enfadar-me amb el meu propi jugador”, explica. Tot plegat, en 13 partits, només 13, a la categoria.

L’entrenador arlequinat creu que “aquest tema se’ls hi està anant de les mans. En el meu cas tinc clar que el motiu és que al ser un entrenador nou i sense nom a la categoria no se’m respecta igual que a altres que porten més anys”. Solivelles demana “justícia” als àrbitres. “La que marca el reglament i no pot ser que apliquin expulsions per interpretacions errònies per la seva part”.

Com Jordi Roger, el tècnic de Sabadell afirma que “els àrbitres estan molt protegits pel seu col·lectiu i els entrenadors en aquest tema estem totalment desprotegits”.

Pedro Dólera: “ÉS LA SEVA PARAULA CONTRA LA TEVA”

Pedro Dólera és un altre nouvingut a la categoria, que ja ha tastat una expulsió: “Des de la banqueta van cridar reclamant una targeta després d’una falta davant nostre i com jo estava de peu el linier va entendre que ho havia fet jo”. Això va ser tot just a la segona jornada contra l’Eldense, quan “tal com va arribar l’àrbitre em va expulsar. Et sents fatal perquè no pots fer res ni explicar-te. És la teva paraula contra la seva i ja no hi ha volta enrere”.

L’entrenador pratenc demana informació i també creu que “seria bo que tinguéssim unes xerrades àrbitres i entrenadors de la categoria per apropar criteris i veure que ningú està per sobre de ningú”. I és que “tant ells com nosaltres estem a 1000 pulsacions i ho han d’entendre. A més, crec que haurien de treure tant protagonisme als liniers que ens fan fora sense saber ni el perquè”.