Així són les reunions ‘clandestines’ de Soteras

Girona, Terrassa, Mataró i Granollers han estat, ara com ara, les quatre reunions ‘clandestines’ de Soteras. Ni una línia d’informació en els mitjans de la FCF, no existeixen, però la volta segueix

El president de la FCF, sense mascareta,amb el màxim  dirigent de la UCF Santa Perpètua Francisco Torres, l'esquerra // FOTO: UCF Santa Perpètua
El president de la FCF, sense mascareta,amb el màxim dirigent de la UCF Santa Perpètua Francisco Torres, l’esquerra // FOTO: UCF Santa Perpètua

@ManuelSeguraM

‘Silenci stampa’, les reunions ‘clandestines’ no han existit per a la FCF, ni una línia a les seves nombroses xarxes socials, cap referència personal, no hi ha res que transcomunicar. Joan Soteras no s’ha mogut del carrer Sicília, tot és mentida.

La veritat és que Girona, Terrassa, Mataró i Granollers han estat les seves quatre aturades des de l’estrena el passat 8 d’abril. Catorze dies per a quatre sessions d’autocomplaença, amb viatge a Madrid i Sevilla inclosos, perquè les seves nombroses responsabilitats l’obliguen.

Pròxima setmana: Sabadell i Penedès. Allà esperen els clubs del díscol exdelegat Manel Durán.

REUNIONS ‘CLANDESTINES’ ELECTORALS

Les raons per a aquest ocultisme electoral només les coneix l’interessat que es creu un discurs reversible a mesura que passen les hores. Porta la lliçó apresa (no gaire bé), a vegades s’oblida i se l’han de recordar els seus assessors personals o els seus delegats fidels com a ell li agrada.

I, com si es tractés d’un conte, arriba l’hora de recitar: ‘es retornarà el 50% del Portal al maig’, ‘s’està estudiant baixar la Mutualitat’ –“encara que no depèn de nosaltres” va dir- per al pròxim curs’, ‘es mantindran les ajudes per a unes campanyes heretades’ (ara, pròpies) i, per descomptat, ‘màxima defensa a la seva línia de treball‘.

Per totes aquestes raons de pes s’ha decidit a fer la volta a Catalunya i ‘enfrontar-se’ als clubs rebels encara que, a l’hora de la veritat, només un, a Mataró, li va dir les coses clares perquè els rebels ni han estat convocats.

En qualsevol cas, és igual. Soteras es veu guanyador de la seva pel·lícula i espera amb ganes l’Assemblea de juny. On? On més li interessi. Aquest dimecres va sortir de Granollers gloriós, guanyador i crescut.

Joan Soteras està de campanya si bé encara queda més d'un any per a les eleccions a la presidència // FOTO: FCF
Joan Soteras està de campanya si bé encara queda més d’un any per a les eleccions a la presidència // FOTO: FCF

LA PANDÈMIA, CULPABLE

Un dels presents, que prefereix mantenir-se en l’anonimat, ja que el mateix president eludeix qualsevol pronunciament públic, va comentar que “Soteras va admetre haver-se equivocat algunes vegades per culpa de la pandèmia, alhora va desmentir totes les informacions que es publiquen en contra seva, però el problema no és només la FCF”.

La gravetat va més enllà: “S’ha demostrat que el problema no és només la FCF sinó també la gestió presidencialista de molts dirigents que es pensen que tenen el seu ‘cortijo’ i Soteras creu que té el seu”, va comentar.

Entre 16 i 18 clubs van assistir a la cita electoral del Vallès Oriental que va preparar, com les anteriors, el diligent delegat de la zona. “M’ha perseguit durant tota la setmana perquè acudís i al final vaig anar a veure”, es va queixar un dels 18 participants.

El curiós va ser escoltar com la culpa dels grans sous federatius va ser una herència que “es va trobar quan va arribar a la FCF”.

Palautordera, Llinars, Bigues, Lourdes, Molletense, Mollet, Parets, L’Ametlla, Penya Blaugrana i Sta. Perpètua, entre altres, no es van perdre el ‘míting’ on es van guardar les mesures sanitàries corresponents. Després el mateix president les va oblidar.

Dimarts 13: Soteras,  amb una representació de clubs al Maresme // FOTO: F.C.
Dimarts 13: Soteras, amb una representació de clubs al Maresme // FOTO: F.C.

L’ESTRENA DE PACO TORRES

Francisco Torres, un empresari d’èxit, és el nou president del Sta. Perpètua de Mogoda. Amb 20 dies en el càrrec va acudir a Granollers aquest passat dimecres per a veure el que es deia.

El nou mandatari vallesà, que s’ha trobat un club que “espanta”, té un veritable problema al punt que “ja he hagut d’anar a comprar fins i tot per a rentar la roba. Jo he rebut un club enfonsat i amb 200 nens menys que fa cinc anys”. Per això tenia interès en anar a aprendre i a veure on s’havia ficat.

Va saludar als presents, a Soteras, van recordar que el seu gendre (Lucas Viale) està en el club com a director esportiu -“està amb mi en el projecte”-, i després es va fer la foto. Va ser l’única foto que ha sortit de l’obscurantisme que ha envoltat aquesta volta electoral del màxim dirigent de la Federació.

L’escàs temps que porta Torres al càrrec li decideix a “no jutjar a ningú i deixar en mans de la justícia o de qui correspongui jutjar les crítiques”.

Manté que “tot va ser molt cordial, Soteras va fer la seva exposició i és cert que algú va preguntar per uns sous, però va dir que ell ja se’ls havia trobat. Jo, ara, tinc una altra ‘lluita’”. Així són les reunions ‘clandestines’ de Soteras