Aquesta és la nova DHJ amb opinions de tots els colors

El Cerdanyola de Lluis Macià no podrà estrenar-se aquest cap de setmana // FOTO: Eduardo Berzosa

Desequilibri notable entre els dos subgrups del Grup III, amb més ‘facilitats’ per al Saragossa (un dels forts), major participació per a la Copa del Rei i 6 descensos a LNJ. Així s’opina des d’algunes banquetes juvenils

És l’elit dels juvenils, el futbol autèntic en una edat meravellosa amb tot un futur al davant i amb equips molt poderosos contra altres formatius que saben al que s’enfrontaran. A priori, aquesta Divisió d’Honor juvenil 2020-2021 és una Lliga molt interessant que arrenca el pròxim 31 d’Octubre i amb una primera Fase de 18 jornades que acabarà (si tot va bé) el pròxim 7 de Març del 2021.

Després arribarà una segona des del 9/10 de Febrer fins al 6/7 de Març, a partit únic, amb els cinc primers de cada subgrup i amb els dos primers de la 1a amb una plaça segura per a la Copa del Rei a la qual s’uniran els segons dels 7 grups nacionals més i els quatre millors tercers. D’aquesta forma sumaran el doble de participants (32 pels 16 del curs passat). Semifinals i final serà en seu única, sistema ‘final-four‘. Un altre detall important: els gols (encaixats i marcats) s’arrosseguen per a aquest segon pas de Lliga.

Aquest mateix sistema es repetirà per a la Copa de Campions a la qual arribaran el primer de cada grup a més del millor segon d’entre els 7 grups; aquests 8 equips s’enfrontaran a doble partit (quarts) i a xoc únic (final four) per a semifinals i final.

Genís Sampìetro, Luis García
Luís García amb el tècnic del B, Genís Sampìetro // FOTO: Eduardo Berzosa

OPINIONS/TÈCNICS

LUIS GARCÍA (DAMM)

És el que han decidit, segur que no ha estat fàcil per a ells buscar un repartiment d’equips mirant la situació en la qual ens trobem, sense oblidar que la salut és el més important. Ja és un gran pas poder tornar a competir.

Mai contemplo una altra possibilitat que no sigui sortir fortes des del primer partit, és més, crec que els jugadors tenen moltes ganes de tornar a la competició.

L’objectiu de la Damm és continuar formant jugadors com ha fet històricament i per descomptat competir contra tots amb una idea de joc clara i definida, ni pitjor ni millor que les altres, simplement la nostra.

Fran Artiga , FCB, Barcelona, Juvenils
Fran Artiga, entrenador del FC Barcelona /FOTO: FCB

FRANC ARTIGA (FC BARCELONA)

El primer és manifestar la gran alegria que tenim per poder competir, ja que per a això entrenem. Tant de bo no calgui parar a mitja competició i tot surti com està previst

És una mesura excepcional que segur que s’ha fet amb la millor de les intencions. Quant al nostre grup (amb equips de Barcelona ciutat, Girona i Balears) entenem perfectament que és una mesura per a facilitar viatges

Han quedat dos grups molt diferents. En un estan els 8 primers classificats dels dos últims anys de la DHJ menys el Saragossa i en l’altre…. és clar que és un gran repte però això d’arrossegar els punts a una segona fase crec que serà molt difícil atrapar als primers de l’altre grup. En el nostre grup hi ha un gran nivell, super motivant, i tots ens deixarem molts punts, En l’altre grup, el Saragossa el tindrà més fàcil.

Som l’FC Barcelona, és un repte i tenim l’obligació de formar jugadors i competir al màxim nivell. És millor jugar partits molt competitius cada setmana. Cal treballar ja, l’1 de Novembre està ja i serà una de les millors Lligues dels últims anys.

ALEX MARSAL (GIRONA)

Serà una Lliga molt intensa i igualada i això farà que no existeixi marge d’error; és molt important començar fort

El nostre grup és el més difícil, segur, amb els 8 primers de l’any passat inclosos

L’objectiu principal és formar futbolistes i després intentar quedar el més amunt possible en la classificació. Serà una temporada diferent que ens hem d’adaptar el més ràpid possible.

GONZALO RIUTORT (CORNELLÀ)

DANI VIDAL (NÀSTIC)

Ens ha sorprès una mica el repartiment, ja que hi ha una dada objectiva, dels primers 8-9 classificats de la temporada passada… hi ha 7 en el grup 1, la qual cosa a priori et marca un major potencial… a això se li afegeix FCB ,RCDE, Mallorca, Girona, Damm, Cornellà… equips que sempre lluiten per jugar a dalt.

El nostre grup també serà competitiu, complicat ja que a Divisió d’honor no existeixen partits fàcils ni rivals que no tinguin nivell, haurem de competir molt bé cada setmana per a poder sumar.

Nàstic, Dani Vidal
Dani Vidal arriba aquesta temporada del B // FOTO: Nàstic

És una temporada diferent, on no existeix l’adaptació a la competició, en la jornada 1 haurem d’estar al màxim nivell. Els objectius que tenim és quedar el més amunt possible, i preparar als nostres jugadors tan bé com sigui possible per a intentar arribar al primer equip. Sempre m’agrada viure amb metes altes, il·lusionants, ser ambiciós… però viure el dia a dia i gaudir-lo, intentant treballar el màxim per a aconseguir el premi més gran possible.

LLUIS MACIÀ (CERDANYOLA)

Ens feia il·lusió jugar contra tots, no jugar contra Espanyol, Mallorca, FC Barcelona i és una pena, però entenem que la situació és extraordinària i les decisions que s’han pres també.

Sempre cal sortir a competir des del primer minut, ara encara més.

Nosaltres jugarem amb la il·lusió del debutant. Esperem que la pandèmia ens deixi jugar-ho tot, encara que no ho veig clar, crec que afectarà i condicionará molt

Lluis Macià, Cerdanyola
Lluis Macià, tècnic del Cerdanyola juvenil // FOTOS

ÀLEX LÓPEZ (JÀBAC I TERRASSA)

La situació que vivim tots sabem que és excepcional. El repartiment de grups penso que permetrà que puguem competir i poder iniciar i acabar les lligues. Nosaltres érem partidaris d’una lliga de 20 equips però sabem que donada la situació podria ser insostenible finalitzar les lligues. Amb el temps veurem com es desenvolupa i l’impacte competitiu que té.

És un format en el qual no pots sortir adormit i especular. Tots els partits de la primera Lliga serà finals per a estar en els primers cinc posicionats i poder jugar la segona fase amb els deures fets.

El nostre objectiu és clar: la permanència. Avui dia treballarem per estar entre els 5 primers del nostre grup. Si aconseguim això part de l’objectiu estarà complert però creiem que som un grup ambiciós, i ens sortiran nous reptes.

Jàbac i Terrassa, Alex López
Alex López, tècnic juvenil A // FOTO: Jàbac i Terrassa