AFE perfila el retorn de la competició a Segona B

El sindicat manté reunions amb els capitans de la categoria de bronze  perfilant una carta a la RFEF. Acabar les lligues com a màxim la primera setmana d’Agost, tenir un mes de pretemporada  i assegurar la salut són algunes de les prioritats

JORDI MESTRES @jordimestres7
David Aganzo, president de AFE // FOTO: AFE

Amb la incertesa de la situació actual el futbol està a la expectativa de com acabar una competició a la que li queda més d’una quarta part de jornades. En aquest sentit, la RFEF ja ha deixat clar que la prioritat és acabar les lligues i AFE també treballa amb aquest plantejament. El sindicat dels futbolistes està mantenint reunions amb els capitans dels 80 clubs de Segona B per a mantenir-los informats de la situació. La prioritat està clara: la salut és el més important. Fins que no estigui garantida no es podrà tornar a jugar.

Això sí, AFE demanarà a la RFEF que hi hagin quatre setmanes de pretemporada per a tots els equips i també que els partits es juguin en horaris de vespre per les altes temperatures. El sindicat així ho exigirà en una carta que David Aganzo farà arribar a Luis Rubiales i que tindrà algunes peticions.

La primera, acabar com a màxim la primera setmana del mes d’agost. La idea seria tornar als entrenaments a mitjans de maig per a que la competició tornés el mes de juny. A partir d’aquest moment es jugarien dos partits per setmana pràcticament sempre per a completar la competició en uns dos mesos (inclòs play-off).

El tercer ítem que vol el sindicat és assegurar els cobraments. Hi ha contractes fins el 30 de juny i es volen allargar fins que acabin la competició automàticament negociant amb el club. Els equips que han fet erte – pràcticament tots – tindrien el múscul econòmic suficient per afrontar les nòmines dels dos mesos extra que suposaria allargar la competició.

Què passa si hi ha un positiu?

Un altre tema no menys important és que si un jugador dóna positiu la AFE demanarà no excloure cap equip de la lliga per aquesta circumstància. Si es dóna aquesta casuística s’hauria de valorar què fer amb la competició, que previsiblement sí que s’hauria d’acabar anul·lant si hi ha positius per Coronavirus.

L’últim punt a tenir en compte és si s’acaba suspenent la competició què passaria amb els ascensos i descensos i com quedarien les lligues. La AFE està acabant de tancar aquesta carta que en les properes setmanes serà remesa a la RFEF. El que està clar és que la voluntat és seguir jugant, però sempre en unes circumstàncies determinades que en cap cas posin en risc la salut dels futbolistes.