AFE i el Lleida Esportiu apropen postures pels pagaments

Una comissió de treball del club blau es va reunir amb Rubiales, Sainz i Borreguero per a arribar a un acord. El Lleida es compromet a pagar el 100% de les nòmines i farà arribar a AFE una proposta abans del dia 1 de maig

JORDI MESTRES @jordimestres7
Albert Esteve i Montse Balaguer durant el Nàstic-Lleida de la temporada passada // FOTO: FutbolCatalunya
Albert Esteve i Montse Balaguer durant el Nàstic-Lleida de la temporada passada // FOTO: FutbolCatalunya

Bones notícies dins de la delicada situació del Lleida Esportiu. El club blau deu tres mensualitats a la gran majoria dels seus futbolistes i això suposa exposar-se a denúncies d’impagament. Si n’hi haguessin el destí seria fatal, ja que suposaria el descens a Tercera Divisió. Per a evitar aquest desenllaç i amb la voluntat d’apropar postures el dijous es van reunir les dues parts. Jordi Esteve i Montse Balaguer van acudir a la seu de l’AFE a Madrid per a reunir-se amb José Luis Rubiales, Antonio Sainz i José María Borreguero. El compromís del club és remunerar el 100% de les nòmines dels seus futbolistes, incloses les que es deuen. Per això, haurà de presentar un pla de pagament a l’AFE a primers de maig. Si els futbolistes estan conformes amb la mateixa, problema resolt. Si no, el Lleida haurà de pagar o baixar a Tercera Divisió.

No hi ha elecció en aquest cas. La demora només s’acceptaria amb un compromís de solvència econòmic per part del club, que garanteixi la capacitat d’abonar els pagaments. Ara, el Lleida Esportiu té dues setmanes per a meditar com vol pagar. Hi haurà una altra reunió a primers de maig per a comunicar-ho a l’AFE i que aquesta informi als futbolistes.

La data no és casualitat, ja que a partir de maig s’obre el termini de denúncia per part dels jugadors afectats. Treva momentània, doncs, a un problema que s’arrossega des del passat mes de Desembre. Igualment, són dies de descans en tots els sentits, ja que aquesta setmana l’equip no juga perquè ho feia contra l’exclòs Huracán. El proper partit del Lleida Esportiu serà el proper 24 d’abril contra l’Eldense. Amb el play-off al cap… i també què passarà el dia 1 de maig.