Adam Fontes: “Tant de bo pugui acabar la competició”

El tècnic del Banyoles, Adam Fontes, prossegueix el seu confinament a casa i des d’allà planifica el treball d’una plantilla que, com tothom, es mou entre moltes incògnites

@ManuelSeguraM
Adam Fontes, Banyoles, tercera
Imatge de victòria d’Adam davant el líder Hospi

Confinat, com tots, i expectant, com tots. Així es troba el tècnic del Banyoles, Adam Fontes, un rosinc que es multiplica per a portar endavant el seu treball. Futbol, pàdel, pare… el que correspongui a cada moment. Ara per ara, des de casa seva a Girona coordina la posada a punt d’un equip que no sap quin serà el seu futur en una Tercera a la qual va arribar aquest passat estiu de rebot.

“El més important és la salut, això és el que més ens preocupa a tots”, comenta a Futbolcatalunya un entrenador que “també aprofito aquests dies per a estudiar i poder obtenir el nivell 3 per a Juliol”. L’aturada obligada mai s’agraeix encara que els blaus de Fontes podran prendre forces per a un final de temporada la resposta de la qual desconeix tothom.

Adam Fontes, tercera, Banyoles
Cuarta temporada a Banyoles /FOTO: Arxiu CE Europa

A només 3 punts del descens, el Banyoles, capaç de tot en el que es porta de temporada- derrotar al tot poderós Hospi i empatar amb el Terrassa- ha sofert crítiques massa dures a casa i això es lamenta. “Han estat poques excepcions però hem escoltat algun insult per a aquests xavals que en molts casos només obtenen 50 o 100 euros per a les seves despeses i que són molt joves”. Ho diu Adam amb tot el dolor.

Un gran referent

“Imperfecte. Entrenador del Banyoles, professor de pàdel a la Universitat de Girona, afortunat de ser fill de pescador, empordanès i de Roses”. Aquesta és la seva targeta de presentació: “Sí, imperfecte. Hi ha molts que creuen que no es pot fallar… doncs jo sí que m’equivoco moltes vegades. Pàdel o futbol? No hi ha dubte: futbol i a això dedico 5 hores al dia on-line per treure’m el nivell 3”. Quant a ‘fill de pescador’ “ho dic amb molt d’orgull encara que el meu pare ja està jubilat. Sóc de Roses i per a nosaltres la mar ho és tot. El meu pare va ser també entrenador molts anys i va ser qui em va ficar el futbol dins”.

Banyoles, tercera, Adam Fortes
Els d’Adam Fortes ocupen la 17a posició a la classificació/FOTO: CE Banyoles

Futura competició

Adam Fontes, que segueix amb tot el seu equip de col·laboradors i jugadors una programació on-line dissenyada amb la finalitat de mantenir-se en la millor forma, admet que “s’escolten moltes coses encara que això no és el que més ens preocupa. El que més ens preocupa és la salut de tots, a veure si s’acaba de la millor manera possible i després ja veurem com es decideix qui hagi de decidir. El que crec és que tothom haurà de cedir en alguna cosa, però (insisteixo) és secundari! “.