A Segona Catalana, Salat (L’Albi) fa dolç el gol

MANUEL SEGURA
msegura@futbolcatalunya.com

El líder a Segona Catalana és diu L'Albi FOTO: Raúl Fernández
El líder a Segona Catalana és diu L’Albi FOTO: Raúl Fernández

Francesc ‘Franki’ Salat és un davanter de L’Albi, equip capdavanter de la Segona Catalana (Grup V). Els seus 15 gols ( 6 partits), sis aconseguits aquest passat diumenge davant l’Organyà, li situen com Pitxitxi del grup. No és Messi ni Neymar “però és el millor de la seva categoria”. Ho afirmen tots els qui li coneixen

Marcar sis gols és una gesta a l’abast de pocs per molt fluix que pugui ser el rival. Això va passar en el xoc entre L’Albi-Organyà aquest diumenge passat per a goig del centenar d’aficionats que, jornada després de jornada, van a veure a l’equip que dirigeix Raúl Fernández. El protagonista no és un altre que Francesc ‘Franki’ Salat, un futbolista el recorregut del qual es va iniciar en l’Escola Futbol Borges per passar també pels primers equips de Lleida, Balaguer i Benavent. Però les ‘coses del futbol’ li van portar de tornada al seu poble on, sens dubte, és l’autèntic crack. Un estel que fuig del telèfon encara que hi ha qui parla fora del camp, per ell.

“No marca sis gols en cada partit però sempre fa molts. No és Messi ni Neymar encara que sí que és el millor davanter no només de Segona Catalana sinó de categories superiors. Ho té tot”, afirma el seu entrenador, Raúl Fernández per qui “la seva velocitat és molt important. Va bé de cap, és intel·ligent i, encara que només mesura poc més de 1’60, és suficient”.

Cesc Salat, a qui va retirar el seu tècnic en el minut 77, no es va poder portar les dues pilotes que la tradició del futbol marca ja que “aquí tot ens ho paguem nosaltres i les pilotes també”, assegura Fernández. L‘Albi, que lidera el grup V d’aquesta Segona Catalana, es desplaça aquest cap de setmana vinent al camp dels veïns de Borges i ho farà amb un golejador en forma “molt semblat a Villa”.

Així opina també el secretari general del club ilerdenc Joan Carles Cunillera. “És molt veloç i el més habitual és que disposi de set o vuit ocasions de gol en cada partit. Ja ha demostrat moltes vegades que té categoria per jugar molt més alt”.

Ja ho saben molts clubs de Catalunya. Busquen gols? Aquí està un especialista: viu a L’Albi i es diu Francesc Salat. 15 gols / 6 partits ho diu tot