“A Lleida el que ha faltat és connectar amb la gent”

Luis Pereira, nou propietari del Lleida Esportiu, apel·la al suport de la massa social pel que resta de temporada. L’empresari gallec ha fet una forta inversió econòmica per reflotar un club que semblava a la deriva

Encara que exerceix des del primer dia, Luis Pereira no podrà ser president del Lleida fins a la fi d'aquest febrer // FOTOS: @jordieche
Encara que exerceix des del primer dia, Luis Pereira no podrà ser president del Lleida fins a la fi d’aquest febrer // FOTOS: @jordieche

@JordiMestres_

Una de les notícies del 2022 sense cap mena de dubte ha estat la del canvi de timó al Lleida Esportiu. Els germans Esteve han deixat el club en mans de Luis Pereira i el seu equip. L’empresari gallec arriba amb motivació, patrimoni i també amb la voluntat de recuperar a un club que semblava mort.

Per fer-ho, ha hagut de posar més diners dels esperats… i encara queda. Netejar l’estadi va ser una acció tan simbòlica com necessària, però encara queden fronts oberts com el futbol base, el conveni del Camp d’Esports amb l’Ajuntament o la faceta esportiva amb reforços pel primer equip.

No serà gens senzill, ja que “tenim moltes dificultats en el dia a dia”, explicava Luis Pereira a FutbolCatalunya el passat dilluns. “Amb el tema del Camp d’Esports no hi haurà problema” i “tenim bastant clar on volem arribar”. No només són paraules, sinó també accions que ja s’estan duent a terme.

Com per exemple al mercat: “Hem fet dos fitxatges i estem veient si podem portar jugadors lliures de contracte i Gabri està content amb l’equip que té. La finestra de fitxatges segueix oberta”. I és que Pereira ve a per totes i “sigui la Federació Catalana de Futbol o la Paeria venim a guanyar, no a empatar” (VEURE L’INSTAGRAM LIVE FUTBOLCATALUNYA DILLUNS 31 GENER)

“QUAN NO TENS RES, EL MARGE DE PROGRESSIÓ ÉS ENORME”

Gabri García ja sap com es viu en l'actual Lleida Esportiu // FOTO: Lleida Esportiu
Gabri García ja sap com es viu en l’actual Lleida Esportiu // FOTO: Lleida Esportiu

Pereira apel·la a la seva afició, ja que “volem estar amb la gent per fer coses i les farem. Busquem col·laboració”. De fet, “quan no tens res, el marge de progressió és enorme”. Un dels aspectes fonamentals a afrontar és el de la base: “Ens agradaria salvar la Divisió d’Honor Juvenil al futbol base i la base és la nostra preocupació futura i volem salvar-lo”.

La relació amb l’altre club de la ciutat, l’Atlètic Lleida, també és un altre punt important tot i que “no he parlat amb Xavi Batalla, però desitjo fer-ho”. En aquest sentit, la voluntat de Pereira és clara: “Reforçar el futbol de Lleida, no només el de la capital sinó el de la regió, és una preocupació. A Lleida sobretot el que ha faltat és connectar amb la gent i el passat diumenge vaig veure socis antics amb un amor pel club enorme”.

VENIM A LLEIDA A SER SINCERS I TRANSPARENTS”

Un element diametralment oposat al de la gestió anterior és el de la transparència: “Si ets competent amb el que fas no t’has d’amagar de res. Venim a ser sincers, a explicar i ser transparents amb el que fem. La vida és simple. És la gent la que és complicada”.

Sinceritat, precisament, és el que no van tenir els Esteve en un primer moment segons les paraules de Pereira, que afirmava que “quan vam interessar-nos en el club ens van dir una cosa i ens hem trobat una diferent. Hem hagut de pagar per poder fitxar. Ara mateix no puc dir l’estat del club, però sí que hem pagat pel passat”.

L’empresari gallec pot ser desconegut, però segons ell “no sóc algú del que se sàpiga molt, però he fet coses importants al futbol de les que no he tret pit. No tinc res d’ensenyar ni res que amagar. Estic orgullós de no deure res. Si trec un paper, està net”.

Luis Pereira i Vicente Javaloyes formen la 'parella de moda' a  Lleida // FOTO:  FOTOS: @jordieche
Luis Pereira i Vicente Javaloyes formen la ‘parella de moda’ a Lleida // FOTO: FOTOS: @jordieche

“ESTEM MOLT LLUNY DE GUANYAR DINERS A LLEIDA

Quan ve un inversor la gran pregunta és el motiu. Pot ser econòmic en el cas de Luis Pereira a Lleida? Doncs la resposta és clara: “Estem molt lluny de guanyar diners. El Lleida Esportiu està a una categoria que no li correspon. Una associació viu de la cotització dels seus membres i aquí no hi havia diners per pagar. Aquesta era la realitat”.

De fet, “tothom ha de ser molt conscient que estem molt lluny del que volem i hem de canviar moltes coses perquè la situació actual no està a l’alçada de Lleida. Lleida mereix una altra cosa i s’ha de treballar”.

“ESPERO CRÍTIQUES, PERQUÈ EM FARAN MILLOR”

No serà fàcil i Pereira sap que arribaran moments complicats: “Jo espero que em critiquin perquè les crítiques em faran millor. “Sóc competitiu i m’agrada resoldre les coses treballant”. “M’agrada que siguem irreductibles, que veiem una dificultat i anem fins al final”, afirmava amb rotunditat tot detallant que “el que hem superat les últimes 72 hores pocs ho superen”.