A l’Ascó li somriu la jornada

Aquesta 22a Jornada ens deixa un Olot que augmenta les distàncies amb el Peralada. Una altra sorpresa ha estat la punxada també a Vilafranca, davant d’una Europa que sembla reaccionar de forma òptima. L’Ascó ha estat l’únic del play-off de poder guanyar

FRANCESC FÀBREGAS/EL TRAVESSER @FFGaya
L'Ascó ha estat l'únic del play-off de poder guanyar/ FOTO: FC ASCO
L’Ascó ha estat l’únic del play-off de poder guanyar/ FOTO: FC ASCO

L’únic partit de dissabte va ser el derbi de filials. La Pobla de Mafumet es va imposar amb claredat davant d’un Sabadell “B” que seguirà cuer a la classificació. Un gol en pròpia (25) obria el marcador i Rayco, abans del descans situava el 0-2. Al temps afegit, nou gol en pròpia del Sabadell “B” per tancar el partit amb el 0-3.

Diumenge al matí dues sorpreses, les viscudes al municipal de Peralada i a l’estadi de Vilafranca. El Peralada es veia sorprès per un Vilassar de Mar que encadena quatre victòries seguides. El Peralada encaixava la segona derrota a casa de la temporada per culpa d’un gol de Camacho (37). El Vilafranca encadena set partits sense guanyar. No ho fa des del 27 de novembres però segueix en zona playoff. Aquesta jornada segona derrota consecutiva. Ara davant d’una Europa que sembla aixecar el vol. Xavier Civil va agafar el protagonisme al minut 19 situant el 0-1. A més, el Vilafranca es quedava amb 10 homes per l’expulsió de Marc Duran. Suàrez (39) augmentava les distàncies. A la segona part, el Vilafranca retallava aviat les distàncies (50) però el marcador ja no es tornaria a moure.

L’Olot no ha acabat de treure el profit esperat després de la derrota del Peralada a casa. Els de la Garrotxa s’havia de conformar amb un punt davant del Santfeliuenc i la diferència és de tres punts amb el Peralada. El Santfeliuenc es confirma com el rei de l’empat a Tercera Divisió (11 en 22 partits). Areito avançava ràpidament als de Sant Feliu de Llobregat però Simon no deixava escapar l’oportunitat des del punt de penal al minut 71, deixant l’empat final al marcador.

L’Ascó puja a la tercera posició -empatat amb el Vilafranca- i treu profit de la jornada. Ja té cinc punts de marge respecte del cinquè classificat, el Terrassa. Un gol de Sergi Masqué al minut 2 de partit era suficient perquè els de Santi Castillejo sumessin de nou tres punts.

El Sant Andreu segueix enganxat en la lluita per la quarta posició, ocupada per l’Ascó. Partit directe davant del Terrassa. Els del Narcís Sala no van deixar escapar els 3 punts. Partit seriós, sobretot en defensa i en atac letals al tram final del partit. Al 61, David López trencava les taules i Jorge Muñoz (77).

El partit amb més gols de la jornada s’ha vist al nou estadi de Palamós, on el degà català guanyava havent de remuntant fins a dues ocasions. El Cerdanyola s’avançava en dues ocasions però el Palamós, a l’hora de partit, se situava 3-2. Duran, els verds-i-blancs feien l’empat a 3, però quan jugaven amb 10 homes, Àlex Cano aprofitava una acció per fer el definitiu 4-3.

El Granollers ha sabut aprofitar el mal moment que passa la Montañesa en els últims partits i assoleix una victòria (3-0) per establir-se a la zona mitjana de la classificació. Un gol de Diego al darrer minut de la primera part, i un de Cano a l’inici de la represa deixava un 2-0 que feia mal als de Nou Barris. Cano, novament, però ara de penal, feia el 3-0.

Empat sense gols al municipal d’Esports de Manlleu, on els locals no passaven de l’empat davant del Júpiter. Els dos equips implicats en la lluita per la permanència els sap a poc el punt, sobretot per un Júpiter que amb 17 punts està allunyant-se a poc a poc de la permanència. (VEURE MARCADOR DE LA JORNADA)

El partit entre la UE La Jonquera i UE Figueres es jugarà ell dia 22 de gener.