‘A la grada, el respecte suma’

Donat l’increment d’incidències recollides a les actes dels partits de les jornades de competició d’esports d’equip corresponents al torneig d’obertura i a la 1a fase, el comitè organitzador llança la campanya “A la grada, el respecte suma”

L’objectiu de la campany és acabar amb tots els comportaments incívics per part del públic
L’objectiu de la campany és acabar amb tots els comportaments incívics per part del públic

NOTA DE PREMSA
CONSELL ESPORTIU DEL BAIX LLOBREGAT
– @cebllob

El Comitè Organitzador del Consell Esportiu del Baix Llobregat, donat l’increment d’incidències recollides a les actes dels partits de les jornades de competició d’esports d’equip corresponents al torneig d’obertura i a la primera fase, ha decidit llançar la campanya “A la grada, el respecte suma”.

GRADA I RESPECTE- VIDEO EXPLICATIU

L’objectiu de la campanya, que va acompanyada d’un vídeo explicatiu i un logotip propi, és acabar amb tots els comportaments incívics per part del públic i aconseguir que els terrenys de joc siguin espais més educatius, lliures d’insults i comportaments intolerants.

“El compromís del Consell Esportiu del Baix Llobregat segueix sent educar en valors a partir de la pràctica esportiva. No podem tolerar faltes de respecte per part del públic perquè per nosaltres el terreny de joc és espai educatiu i posarem totes les eines que tenim al nostre servei per garantir-ho”, apunta Salvador Valls, president del Consell esportiu del Baix Llobregat.

Aquest vídeo explicatiu comporta un canvi en la normativa: a partir d’ara els tutors/es de joc podran aturar els partits fins a tres cops

CANVIS EN LA NORMATIVA

A més, per aconseguir-ho, la campanya “A la grada, el respecte suma” comporta canvis en la normativa. A partir d’ara, els tut@rs/es de joc, en cas de detectar algun comportament inadequat, disposen de l’autoritat suficient per aturar el partit durant un minut. Ho poden fer tres vegades. A la tercera aturada, el partit quedarà suspès i tota aquesta informació quedarà registrada a l’acta del partit.

Premiar el bon comportament de la grada no és una novetat, de fet, el Juga Verd Play, el model esportiu amb què es regulen les lligues de la comarca del Baix Llobregat, ja ho fa sumant dos punts sobre 10 a la classificació, si el públic es comporta de forma adequada. A més, si la grada participa de manera positiva, pot rebre inclús una targeta verda, aconseguint així un tercer punt extra per l’equip.

MESURES INSUFICIENTS

Tot i això, sembla que aquestes mesures són insuficients i el Consell ha decidit reforçar el missatge cridant, alt i clar que “A la grada, el respecte suma”.

NOTA: El Consell Esportiu del Baix Llobregat és una entitat privada sense ànim de lucre, creada el 1981, que té com a objectiu principal fomentar, promocionar i organitzar l’activitat física i esportiva amb valors a la comarca del Baix Llobregat.