“A Cornellà som humils, però amb una ambició del 100%”

Lucas Anacker destaca la competitivitat d’un equip que confia en ell mateix per aconseguir la permanència. L’equip verd marca la frontera amb el descens i apel·la al seu ADN per arribar a l’objectiu

Lucas Anacker és un dels jugadors més destacats d'aquesta temporada a Cornellà // FOTO: Instagram Lucas Anacker
Lucas Anacker és un dels jugadors més destacats d’aquesta temporada a Cornellà // FOTO: Instagram Lucas Anacker

@JordiMestres_

Lucas Anacker (1996) és un dels jugadors més destacats d’aquesta temporada i té mol clar que “a Cornellà som humils, però amb una ambició del 100%” . El porter brasiler tenia la difícil missió de fer oblidar Ramón Juan i la veritat que va per molt bon camí. Les seves aturades i la solvència sota pals han donat punts a un equip, el Cornellà, que depèn d’ell mateix per aconseguir la permanència. Les actuacions d’Anacker a la porteria segurament seran claus per aconseguir-la.

Més enllà del futbolista, volem destacar la persona que s’amaga darrere de Lucas Anacker. Tot amabilitat i sempre amb un somriure a la cara té paraules d’elogi per tothom. Primer, pel míster:”De Raúl Casañ s’aprèn molt, és un entrenador molt intens”. També pel Cornellà, del que destaca que “per més humil que sigui el club, l’ambició de la gent que hi ha és del 100%”.

“PEP CABALLÉ EM VA FER DECIDIR-ME A VENIR”

De fet, així els verds van disputar tres promocions d’ascens consecutives. Una, contra l’Ibiza de Lucas Anacker. “Com no havia de saber qui era el Cornellà? Ens van eliminar del play-off!”, comentava el brasiler a l’Instagram Live de FutbolCatalunya. Aleshores compartia vestidor amb un mític ex verd com Pep Caballé, “un gran, que com a persona és un 10″.

Anacker ja ha jugat a Burgos, Ibiza i Cornellà // FOTO: Instagram Lucas Anacker

De fet, el passat estiu”vaig parlar amb ell i em va dir sincerament com era el club” i degut a aquesta conversa “és una de les persones que em va fer decidir-me a venir”. Uns mesos després, Anacker considera que “el Cornellà ha trobat una bona línia de competir i aquesta setmana podem treure 9 punts”.

ORÍGENS DIFÍCILS

Fent la vista enrere, Anacker també va parlar dels seus orígens a l’Instagram Live de FutbolCatalunya. El brasiler es va formar al futbol base de l’Internacional de Porto Alegre i aleshores “per un porter jove era complicat donar el salt. Volia arriscar i sortir de la zona de comfort amb 18 anys, ja que La clau d’un porter és tenir minuts”.

Lucas Anacker es va formar al futbol base de l’Internacional de Porto Alegre // FOTO: Instagram Lucas Anacker

Lucas Anacker va creuar l’Atlàntic per jugar a l’Avilés primer i després a Burgos i Ibiza per arribar a Cornellà als seus 25 anys. Sota pals, segons el nostre protagonista, “normalment s’aposta per la veterania. Per la meva decisió he tingut dificultats i he deixat la família enrere”. A Brasil Anacker va entrenar amb l’històric Dida, mentre que l’actual porter del Liverpool Alisson era titular al primer equip.

ESPECIALISTA EN PENALS

Un altre tema que es va tocar al directe va ser l’habilitat de Lucas Anacker als penals. De fet ja n’ha aturat més d’un aquesta temporada: “Aquesta temporada he aturat dos penals contra el Linense i l’Algeciras. La sort s’ha de buscar i els porters fem que els jugadors els fallin. De fet El millor moment d’un penal és la prèvia posant nerviós al rival”.

Sota pals, Anacker és un especialista aturant penals // FOTO: Instagram Lucas Anacker

AGRAÏMENT A ANDRÉS MANZANO

Ja per tancar, Anacker es va desfer en elogis cap al director general del Cornellà, Andrés Manzano: “Andrés Manzano va de cara, és molt transparent i diu el que pensa. Estic encantat de coneixe’l, és un gran gestor de club i he après molt d’ell”. Prèviament al directe, Manzano també va parlar-nos bé d’Anacker, un gran porter, però també com salta a la vista una bona persona.