A Cornellà quan es juga sempre és blanc o negre

Els de Jordi Roger són l’únic equip de Tercera Divisió que no ha empatat cap partit. Amb 7 derrotes en 15 jornades, el Cornellà ja ha patit més desfetes que en tot el curs passat

JORDI MESTRES
jmestres@futbolcatalunya.com

El Cornellà no viu un bon moment // FOTO: Bernat López

El Cornellà partia com a gran favorit a l’actual edició del grup cinc de la Tercera Divisió, però fins al moment no està complint les expectatives. Els verds són sisens amb 24 punts i tenen el liderat a deu, mentre que estan a només tres de distància de la zona de promoció. 21 punts de 45 possibles són els que han perdut els de Jordi Roger degut a les set derrotes que han patit. A Cornellà només es guanya o es perd. No es coneix l’empat.

I és l’únic de tota la categoria, ja que els dinou restants han tingut alguna igualada en les quinze jornades que portem de curs. Un dels motius d’aquesta dada pot ser la irregularitat mostrada pel Cornellà durant el primer terç de campionat. Els verds tenen una bona xifra golejadora i amb 24 gols marcats són el quart equip més realitzador de Tercera empatat amb Palamós i Terrassa i només per darrere d’Europa (27), Montañesa (26) i Rubí (25).

Sangria defensiva i davallada

El que crida realment l’atenció són les dades defensives dels de Jordi Roger. Amb 23 gols encaixats en 15 jornades (1,53 per partit), el Cornellà és el quart equip més golejat de la categoria. Gramenet (31), Palamós i Vilassar de Mar (25) són els únics que n’han rebut més, mentre que el Santboià iguala el registre dels del Baix Llobregat.

16 de les 23 dianes encaixades s’han rebut en les darreres nou jornades, en les que el Cornellà ha acabat amb sis derrotes. L’inici, amb cinc victòries en els primers sis partits, va ser realment bo, però a partir de la sisena jornada l’equip ha anat associat més a la desfeta que no pas al triomf.

En els últims set partits, els rivals sempre s’han posat per davant en el marcador i així, lògicament, és molt complicat guanyar. El proper diumenge la Montañesa, que es troba sis punts per sobre dels de Jordi Roger, visita Cornellà. El play-off i el títol estaran en joc.

Més derrotes en 15 partits que en tota la 12-13

La gravetat de les dades esmentades adquireix més rellevància si fem la vista enrere. Les comparacions són odioses i el Cornellà ha patit més derrotes a les 15 primeres jornades (7) que en tota la temporada 12-13 (5). De fet, a aquestes alçades el Cornellà només havia patit una desfeta per les set d’aquest any.

El nombre d’empats era de quatre i s’havien sumat dues victòries més (10 per 8). Pel que fa als gols se’n van marcar cinc més (29 per 24), però els rebuts era només de vuit pels 23 d’enguany. El resultat final, que el Cornellà té a hores d’ara 10 punts menys que el curs passat (24 per 34).