Més violència als camps de futbol?

Els mitjans de comunicació s’han fet ressò d’un possible repunt de la violència al futbol català, tant als camps de futbol com a fora dels mateixos

Aquest missatge sempre s'ha dit en el nostre esport encara que alguns fan tot el contrari // FOTO: FCF
Aquest missatge sempre s’ha dit en el nostre esport encara que alguns fan tot el contrari // FOTO: FCF

I.U.P.

El control i repressió de la violència als camps queda relegada als jutges esportius, però poques vegades acaben als tribunals penals moltes de les agressions i altres tipus de violència que es produeix en el món del futbol, com pot ser la verbal, amb insults i ofenses per sexe, raça, etc.

FAN PROU LES FEDERACIONS ESPORTIVES

Els poders públics i les federacions esportives han d’actuar per prevenir, controlar i reprimir aquestes conductes. Ens preguntem si fan prou. Tema molt complex.

Hi ha qui es queixa dient que la federació hauria de fer més. La pregunta és, …De veritat, en pot fer més? Normes n’hi ha i sancions s’han aplicat sempre. Aleshores, on és el problema? Per què hi ha més violència? És exclusiva del futbol?

Aquest tipus de violència pot sorgir en qualsevol esport, però al futbol és on s’aprecia més, a causa de ser un esport de masses, els resultats ajustats depenen moltes vegades de la decisió d’un àrbitre, la transcendència econòmica, l’atenció mediàtica i la identificació dels espectadors amb el seu equip.

PER QUÈ LA VIOLÈNCIA ALS CAMPS DE FUTBOL?

La veritat és que als camps de futbol es reflecteix el que passa a la societat en general. Hem vist com surt de franc, o gairebé, destrossar mobiliari urbà, enfrontar-se a la policia, insultar i amenaçar per les xarxes, … I si veiem com es comporten alguns polítics als parlaments, doncs poquet més aprendrem…

Erradicar el problema de la violència verbal i fisíca en el futbol és una obligació // FOTO: Captura
Erradicar el problema de la violència verbal i fisíca en el futbol és una obligació // FOTO: Captura

I podem pensar que si fossin futbolistes, cap d’ells acabaria el partit. Després ens preguntem si la culpa de la violència als camps de futbol és d’uns o dels altres.

Ens crida l’atenció el titular d’una notícia publicada als mitjans de comunicació: “La societat actual és una de les més agressives de la història”. I afegeix: “La violència és una de les xacres a què s’enfronta la societat actual, una de les més agressives de la història de la humanitat, denuncia l´Organització Mundial de la Salut, que afirma que l´increment dels actes violents suposa un greu problema mundial”.

FORA LA VIOLÈNCIA DELS NOSTRES CAMPS

Volem fer miracles al futbol quan el problema de la violència és a la pròpia societat? Una altra cosa és que la gent entengui i es conscienciï que a un camp de futbol no cal anar amb ganes de ‘camorra’.

Però per això, els polítics han de ser els que liderin el canvi. La veritable gent del futbol, i que gaudeix jugant, entenen que ha de ser així. Fora la violència dels nostres terrenys de joc !!!